Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Λένε το νερό,νεράκι στο Λεσίνι...!!!


- Κάποιοι σπαταλούν αλόγιστα το νερό και κάποιοι άλλοι δεν έχουν να πιούν

- Την παρέμβαση της ΔΕΥΑΜ ζητά το τοπικό συμβούλιο


Σοβαρό πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζουν οι 800 περίπου μόνιμοι κάτοικοι του Λεσινίου, το οποίο το καλοκαίρι γίνεται πιο έντονο, μιας και αυξάνεται ο πληθυσμός.
Αιτία είναι η άσκοπη σπατάλη, η οποία ξεκίνησε πριν 10 περίπου χρόνια όταν κάποιοι είχαν τη «φαεινή ιδέα» να μεταφέρουν από το πόσιμο νερό στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να αντλούν μεγάλες ποσότητες νερού, κυρίως το καλοκαίρι, όχι μόνο για τις ανάγκες των ζώων, αλλά και για να ποτίζουν τους κήπους που καλλιεργούν δίπλα από τους στάβλους τους.
Επειδή το νερό είναι φθηνό στο Λεσίνι, κανείς δεν υπολογίζει τις ποσότητες που καταναλώνει και έτσι παρουσιάζεται η έλλειψη στο χωριό και κυρίως στα σπίτια που βρίσκονται πιο ψηλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν μετρητές νερού, στο Λεσίνι ώστε να φαίνεται η ποσότητα που καταναλώνει ο καθένας και να πληρώνει ανάλογα, αλλά οι λογαριασμοί είναι κατά κεφαλήν.
Όπως λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Π. Κοντοπάνος, αυτό είναι ανάγκη να αλλάξει πλέον, διότι δεν είναι δυνατό τα περισσότερα νοικοκυριά να μην έχουν νερό να πιουν και να πλυθούν, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι κάνουν αλόγιστη σπατάλη. Επειδή δε το Λεσίνι είναι ένα κατ’ εξοχήν αγροτικό χωριό, πολλοί θεωρούν σκόπιμο να ποτίζουν με το πόσιμο νερό και τους κήπους που φτιάχνουν δίπλα από τα σπίτια τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις καταλαμβάνει μια αρκετά μεγάλη έκταση.
Όλα αυτά δείχνουν την ανάγκη αναπροσαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΜ, γιατί, εκτός των άλλων, είναι και άδικο όλος ο υπόλοιπος δήμος να πληρώνει πολύ μεγαλύτερα ποσά για το πολύτιμο αυτό αγαθό και για τις υπηρεσίες που παρέχει η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης του Μεσολογγίου, και κάποιοι άλλοι να το απολαμβάνουν με απειροελάχιστο κόστος.
Στο τελευταίο συμβούλιο της τοπικής κοινότητας συζητήθηκε αυτό το θέμα και αποφασίστηκε να κληθούν οι αρμόδιοι του δήμου Μεσολογγίου να ελέγξουν την κατάσταση και στην ανάγκη να διακόψουν την παροχή νερού όπου γίνεται κατάχρηση. Παλιότερα υπήρχαν μετρητές νερού και στη συνέχεια καταργήθηκαν, «οπότε ο καθένας ανοίγει τη βρύση και ξεχνάει να την κλείσει», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοπάνος. Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να τοποθετηθούν και πάλι οι μετρητές, για να γίνεται χρήση του νερού και όχι κατάχρηση…
πηγή:Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.