Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Χρυσωρυχείο για λίγους ο Λούρος...

Η καλύτερη και µεγαλύτερη παραλία του νοµού δεν αποφέρει τίποτε στο δήµο Μεσολογγίου, παρά µόνο σκουπίδια…- Στις 25 Ιουλίου βγαίνει η δημοπρασία, αλλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή και επομένως τα έσοδα για το δήμο




Μετά από μια μακρά περίοδο εκκόλαψης η αρμόδια οικονομική υπηρεσία του δήμου Μεσολογγίου αποφάσισε να καταρτίσει την προκήρυξη μέσω της οποίας δημοπρατούνται 10 θέσεις καταστημάτων εντός αιγιαλού στην παραλία του Λούρου.
Η δημοπρασία βγαίνει με μεγάλη καθυστέρηση παρότι το υπουργείο Περιβάλλοντος δια της τότε υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη έδινε πράσινο φως με έγγραφό του από τις 11 Ιουνίου το οποίο ήρθε λίγες μέρες αργότερα στο δήμο. Προγραμματίστηκε για την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουλίου και το μίσθωμα έχει οριστεί σε 3.000 ευρώ έναντι 2.000 που ήταν πέρυσι. Στην δημοπρασία έχει δοθεί εντολή να μην συμμετάσχουν οι χρήστες όσων μαγαζιών δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους τα προηγούμενα χρόνια καθώς και οι συγγενείς τους.
Η όλη διαδικασία την χρονική περίοδο που τρέχει είναι αμφίβολο εάν θα προσδώσει τα αναμενόμενα οφέλη στον δήμο για δύο λόγους:
Πρώτον, βγαίνει πολύ αργά, μόλις είκοσι μέρες πριν το τέλος της θερινής σεζόν. Ποιος άραγε θα πήγαινε να πληρώσει για τόσες λίγες μέρες (παρότι το χρησιμοποιεί από τον Ιούνιο) όταν ξέρει πως κανένας δεν θα σπεύσει να κάνει έλεγχο εάν ήταν συνεπής και να επιβάλλει κυρώσεις;
Δεύτερον, η εμπειρία των προηγούμενων ετών δείχνει ότι όσοι, λίγοι, πήγαν να πληρώσουν ήταν τα «κορόιδα» της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Π. Καρατσόλη, που πέρισυ ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Οινιαδών το 2010 συμμετείχαν στο διαγωνισμό 4 μόνο από τους 10 που εμφανίζονται να εκμεταλλεύονται δημόσια έκταση. Από αυτούς πλήρωσαν οι τρεις..., δηλαδή αντί για 20.000 ευρώ που ευελπιστούσε να εισπράξει ο δήμος στα ταμεία μπήκαν μόνο 6.000 από τους συνεπείς επιχειρηματίες. «Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι έπρεπε για να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Στείλαμε έγγραφο στην Κτηματική και την ενημερώναμε για τις παρανομίες στο Λούρο. Μέχρις εκεί ήταν η δικαιοδοσία μας», λέει στην ΑΙΧΜΗ ο κ. Καρατσόλης.
Μάλιστα και φέτος, από τις 20 Ιουνίου, ήδη εστάλη παρόμοιο έγγραφο όπου η Κτηματική ενημερωνόταν για το καθεστώς που επικρατεί ώστε να λάβει μέτρα... Δεν είναι γνωστό αν έκανε κάτι όμως.
Από τα παραπάνω φαίνεται πως ο Λούρος είναι χρυσωρυχείο, αλλά για ελάχιστους. Υπάρχουν πολλά παράπονα για τσουχτερές τιμές σε μαγαζιά, μη έκδοση αποδείξεων κ.α. την στιγμή που παρατηρείται το φαινόμενο να μην πληρώνεται ούτε ένα ευρώ για ενοίκιο! Συν τοις άλλοις οι απαιτήσεις από το δήμο είναι πιεστικές στην αποκομιδή των απορριμμάτων και ο τόπος έχει καταντήσει χωματερή.
Μέχρι σήμερα λοιπόν, η κατάσταση ομοιάζει με σκανδαλώδης. Ο δήμος δεν κερδίζει μια από το κατ’ ευφημισμόν χρυσωρυχείο, το κράτος τελεί εν υπνώσει, γίνεται λόγος για κερδοσκοπία και το μόνο αποτέλεσμα για τον δήμο είναι να ξοδεύει κόπο, χρόνο και χρήμα για να μαζεύει τα σκουπίδια των λουόμενων που συρρέουν απ’ όλο το νομό. Σκουπιδ-ορυχείο θα το’ λεγε κανείς....
Πηγή:Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.