Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Βρέθηκε το ελιξήριο της ζωής

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %>


Στην άκρη του κόσμου, 2.000 μίλια ανοιχτά της Χιλής, στις Νήσους του Πάσχα οι επιστήμονες εντόπισαν το πολυπόθητο "ελιξήριο της νεότητας".

Μετά απο μακροχρόνιες έρευνες οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια ουσία που μπορεί να επιβραδύνει την γήρανση και να χαρίσει χρόνια ζωής. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως το έδαφος των Νήσων του Πάσχα έκρυβε το μυστικό που στο παρελθόν έχουν αναζητήσει δεκάδες εξερευνητές και για το οποίο έχουν γυριστεί ακόμη και ταινίες.      

Οι επιστήμονες κατάφεραν να παρασκευάσουν το φάρμακο της "αιώνιας νεότητας", τη Ραπαμυκίνη, με βάση ένα στοιχείο που βρίσκεται στο έδαφος των Νησιών του Πάσχα. Πρόκειται για ένα φάρμακο που μπορεί να αναστρέψει τις επιδράσεις του συνδρόμου της πρόωρης γήρανσης και να επιμηκύνει την ανθρώπινη ζωή τουλάχιστον κατά μια δεκαετία.

Η ουσία δοκιμάστηκε σε παιδιά που πάσχουν από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, το Hutchinson-Gilford Progeria Syndrome (HGPS), ένα σύνδρομο εξαιτίας του οποίου ο οργανισμός του πάσχοντος γερνά με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς και οι ασθενείς πεθαίνουν λόγω γηρατειών στην ηλικία των 12 ετών.

Το σύνδρομο οφείλεται σε μια πρωτεΐνη, την προγερίνη η οποία προκαλεί αφύσικη γήρανση των κυττάρων.

Η Ραπαμυκύνη κατάφερει να ακυρώσει τη λειτουργία της προγερίνης και να αποκαταστήσει πλήρως τα κύτταρα.

Οι μελετητές τώρα εξετάζουν εάν η χρήση της Ραπαμυκίνης θα μπορούσε να γίνει σε πιο ευρεία κλίμακα ενώ χρησιμοποιείται ήδη για την πρόληψη της απόρριψης των μεταμοσχευμένων οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.