Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε το ψάρι που θυμίζει δράκο και κοστίζει 8000 δολάρια

Αποτελεί το δημοφιλέστερο (και ακριβότερο) «κατοικίδιο» στους κύκλους των πλουσίων της Ασίας

Ένα ψάρι που μοιάζει με Δράκο και θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη, σύμφωνα με την κινέζικη λαϊκή παράδοση, αποτελεί το δημοφιλέστερο (και ακριβότερο) «κατοικίδιο» στους κύκλους των πλουσίων της Ασίας.
Ο «κόκκινος δράκος», επίσης γνωστό και ως Arowana, είναι ένα ψάρι του γλυκού νερού που φτάνει το ένα μέτρο σε μήκος και μπορεί να ζήσει μέχρι 25 χρόνια, ενώ είναι ιδιαίτερα μοναχικό, αφού ανέχεται την «παρέα» στο ενυδρείο, μόνο όταν είναι σε πολύ μικρή ηλικία, αλλιώς γίνεται βίαιο και επιθετικό.
Ωστόσο δεν είναι τα εκπληκτικά χρώματα και η ομοιότητά του με δράκο που το κάνουν τόσο ξεχωριστό και δημοφιλές. Αυτό το ψάρι έχει τη φήμη ότι φέρνει καλή τύχη και ευημερία στη ζωή του κατόχου του, γι' αυτό πολλοί πλούσιοι επιχειρηματίες στην Κίνα αλλά και σε όλη την Ασία σπεύδουν να το αγοράσουν και διατίθενται να δώσουν πολλά χρήματα γι' αυτό.
Πράγματι τη φήμη και την ομορφιά του ψαριού, έχουν φροντίσει να εκμεταλλευτούν εμπορικά στην Κίνα, αφού ένα τέτοιο ψάρι στοιχίζει $8000, ενώ η τιμή του αυξάνεται με την ηλικία του ψαριού.
Ωστόσο η «τυχοδιωκτική» αυτή μανία μπορεί να δημιουργήσει οικολογική καταστοφή, αφού ήδη λόγω της «δημοτικότητάς» του ως κατοικίδιο, το ψάρι - δρακος απειλείται με εξαφάνιση!
Δείτε στη συνέχεια μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από το γούρικο ψάρι:
Arowana 1
Arowana 2
Arowana1
Banjar Red Arowana Pictures
Banjar Red Arowana Fish Photos
Arowana 6
Arowana 4πηγή:apistefto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.