Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σε One Day Clinic πρόκειται να μετατραπεί το νοσοκομείο Μεσολογγίου;


Τα πάνω – κάτω φέρνει το υπουργείο Υγείας με τις μετατροπές που μελετά στον υγειονομικό χάρτη της χώρας θέτοντας ως στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τον πολίτη και εξοικονόμηση χρημάτων για το σύστημα.

Σε γενικές γραμμές προτείνεται η συγχώνευση περισσοτέρων από πενήντα νοσοκομείων της χώρας που στην πλειοφηψία του θα βρίσκονται στην επαρχία και θα γειτνιάζουν με άλλα. Τα πρώτα που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία θα είναι εκείνα που υπολειτουργούν και δεν διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Στην επαρχία δημιουργούνται 28 ομάδες-κορμοί νοσοκομείων. Περισσότερα από πενήντα νοσοκομεία είτε αλλάζουν ταυτότητα είτε λειτουργούν ως παράρτημα του νοσοκομείου-κορμού της περιοχής -πχ. εξωτερικά ιατρεία. Κάποια από αυτά μετατρέπονται σε One Day Clinic, δηλαδή σε μονάδα για ιατρικές πράξεις που δεν απαιτούν διανυκτέρευση. Μεταξύ των νοσοκομείων για τα οποία  έχει προταθεί να ενοποιηθούν ή να αλλάξουν ταυτότητα, αποκτώντας μία εξειδίκευση στην παροχή των υπηρεσιών, βρίσκεται και το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Αυτό προκαλεί μια ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον του. Όπως είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου Γ. Θεοφιλάτος μιλώντας στο AIXMH Radio, το μέλλον του νοσοκομείου Μεσολογγίου βάσει αυτού του σχεδιασμού θα είναι αβέβαιο, ενώ ουσιαστικά θα έχει το ρόλο του «τροχονόμου», αφού το μόνο που θα κάνει θα είναι να κατευθύνει τα περιστατικά προς άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, είτε της Πάτρας είτε του Αγρινίου. Ανησυχία έχει προκληθεί και στους κόλπους των εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου, οι οποίοι θεωρούν ότι αυτά τα νέα δεδομένα δημιουργούν συνθήκες περαιτέρω απαξίωσης της νοσηλευτικής μονάδας που εξυπηρετεί μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα. Αυτό  επισημάνθηκε και από την εκπρόσωπο των διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Ευδοξία Παρασκευά, στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο.
πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.