Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Έτοιμο το "Χαμόγελο του Παιδίου " στα Καλύβια

Μέσα στο φθινόπωρο θα λειτουργήσει το νέο «Σπίτι» του Οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια

Ιδιαίτερα ευχάριστα ακούγεται η είδηση πως σύντομα θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το νέο «Σπίτι» του Εθελοντικού Οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού», στα Καλύβια του Δήμου Αγρινίου.
Δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια και τις οικονομικές δυσχέρειες που δεν επέτρεπαν την έναρξη λειτουργίας, όλα δείχνουν πως μέσα στο φθινόπωρο το κέντρο θα είναι σε θέση να υποδεχθεί τα πρώτα παιδιά. Σημαντική ήταν η συμβολή της καμπάνιας στο να εξευρεθούν πόροι για την ομαλή λειτουργία του πρώτου διαστήματος. «Η καμπάνια που πραγματοποίησε το Χαμόγελο του Παιδιού και που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, απέδωσε καρπούς. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Είναι δύσκολοι καιροί και χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου. Έχουμε διασφαλίσει ήδη για ένα διάστημα την ομαλή λειτουργία της δομής στα Καλύβια» αναφέρει στην εφημερίδα «Γεγονός» η  Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικών Υποστηρικτικών Δράσεων του "Χαμόγελου του Παιδιού" Χαρά Γροσδάνη.

Πλέον είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συγκέντρωσης βιογραφικών και συνεντεύξεων των υποψηφίων, που θα απαρτίζουν το προσωπικό της δομής. «Μέσα στην επόμενη εβδομάδα μάλλον θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση του προσωπικού. Ευελπιστούμε μέσα στον Οκτώβρη να είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τα πρώτα παιδιά. Ακόμη δε γνωρίζουμε τον αριθμό των παιδιών που θα έρθουν, αλλά η δυναμική του χώρου αφορά σε 20 παιδιά» υπογραμμίζει στο «Γεγονός» η κυρία Γροσδάνη.
Όπως σημειώνει εξάλλου στο «Σπίτι» θα παρέχεται ημερήσια φροντίδα, σε όλα τα επίπεδα, σε παιδιά που ζουν σε δυσλειτουργικό περιβάλλον και θα λειτουργεί περισσότερο προληπτικά σε συνεργασία και με τις οικογένειες των παιδιών, ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να αποφευχθεί η απομάκρυνση του παιδιού από το σπίτι του». Θυμίζουμε πως ο χώρος στα Καλύβια παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου.
πηγήagriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.