Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

941 νέοι φοιτητές στο Μεσολόγγι και 208 στην Νάυπακτο

Καλά πήγαν τα τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου



Καλύφθηκαν οι θέσεις στα πέντε τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου, τέσσερα στο Μεσολόγγι και ένα στη Ναύπακτο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που σας παρουσιάζει η ΑΙΧΜΗ για όλες τα τμήματα και από όλες τις κατηγορίες (απόφοιτοι γενικών λυκείων 90 & 10% και ΕΠΑΛ) στα τμήματα πέτυχαν οι παρακάτω:
Διοίκησης Κοινωνικών Συνετ. Επιχ/σεων & Οργαν.: 228 φοιτητές
Αυτοματισμού: 119 φοιτητές
Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία: 297
Λογιστικής: 297
Τηλεπ. Συστημάτων & Δικτύων (Ναύπακτος): 208
Αξίζει να σημειωθεί ότι καταργήθηκαν οι μετεγγραφές των εισαγομένων από σχολή σε σχολή διαφορετικών πόλεων τόσο κατά το έτος εισαγωγής, όσο και κατά τα επόμενα έτη φοίτησης, ώστε οι φοιτητές και τα ιδρύματα να προσδιορίζουν εξ’ αρχής την ακαδημαϊκή τους λειτουργία.
Με τον τρόπο αυτό τα ιδρύματα θα ξέρουν από σήμερα τον ακριβή αριθμό των πρωτοετών φοιτητών σε κάθε τμήμα, ώστε να οργανώσουν σωστά τις σπουδές και την εκπαιδευτική διαδικασία.
Επίσης, με τον προκαθορισμένο αριθμό εισακτέων ειδικών περιπτώσεων για κάθε τμήμα, δεν θα υπάρχει το φαινόμενο που παρατηρούσαμε κάθε χρόνο μέχρι τώρα. Σε πολλά τμήματα - λόγω των ανεξέλεγκτων μετεγγραφών - παρατηρούνταν μέχρι και 200% περισσότεροι πρωτοετείς φοιτητές με χαμηλότερο βαθμό εισαγωγής από ομοειδείς σχολές. Αυτό οδηγούσε σε αδυναμία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Σήμερα δίδονται στη δημοσιότητα η βαθμολογία του πρώτου και του τελευταίου εισαγόμενου στο κάθε τμήμα ή σχολή των Ιδρυμάτων αυτών για την κάθε κατηγορία, ενώ στέλνονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και στα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καταστάσεις επιτυχόντων κάθε κατηγορίας, προκειμένου να τις προωθήσουν στα Λύκεια αρμοδιότητάς τους και να αναρτηθούν σε αυτά εντός της ημέρας.
Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.
Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες.
ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.