Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Επίτιμος Δημότης Ξηρομέρου ο Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης

Αιτωλ/νια: Επίτιμος Δημότης Ξηρομέρου ο Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης Του παραδόθηκε το χρυσό κλειδί του ΔήμουΤου παραδόθηκε το χρυσό κλειδί του Δήμου


Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ξηρομέρου ανακηρύχθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011,  ο Ακαδημαϊκός καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στον Αστακό.  Στην εκδήλωση επιδόθηκε στον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη το χρυσό κλειδί του Δήμου καθώς και τιμητική πλακέτα, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στα γράμματα και τον Πολιτισμό.
Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς  προσέφερε στον Γ. Μπαμπινιώτη τον το χρυσό κλειδί του Δήμου καθώς και τιμητική πλακέτα, λέγοντας ότι οι Ξηρομερίτες νοιώθουν χαρά και περηφάνια για τον συνδημότη Μπαμπινιώτη που είναι παγκοσμίως γνωστός και βοηθάει πάντα το Ξηρόμερο.
Στην ομιλία του ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τους νέους συνδημότες του για την ιδιαίτερη τιμή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί συμπολίτες αισθάνομαι ότι δέχομαι τη μεγαλύτερη τιμή που μου έχει γίνει και θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την τιμή που κάνατε για μένα, για την οικογένεια μου, για την καταγωγή μου και δέσμευση δική μου είναι από θέση ευθύνης να βοηθήσω και να συνεργαστώ στο χώρο της παιδείας, της γλώσσας, της ανάπτυξης, τον πνευματικό χώρο».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η γλώσσα είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας, είναι η σκέψη μας, είναι η νοοτροπία μας, είναι η ταυτότητά μας. Πάνω απ’ όλα, η γλώσσα είναι αξία», σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης και τόνισε, απευθυνόμενος προς όλους τους πολίτες: «Τη γλώσσα και τα μάτια σας»
Και κατέληξε: «Πάντα έλεγα και το λέω ότι κατάγομαι από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Η καταγωγή μας είναι ταυτότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.