Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ρουμάνοι έκλεβαν χαλκό και εξοπλησμό σε εργοστάσια στο Μεσολόγγι

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων για δραστηριοποίηση σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές χαλκού κατ΄ εξακολούθηση


Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στο Μεσολόγγι από Αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Ασφαλείας δυο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 22 ετών κατηγορούμενοι για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα, οι δυο συλληφθέντες εισήλθαν σε χώρο εργοστασίου που δεν λειτουργεί, προκειμένου αφαιρέσουν μηχανολογικό εξοπλισμό και καλώδια χαλκού. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας τους εντόπισαν τη στιγμή που αφαιρούσαν τα κλοπιμαία και τους συνέλαβαν. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες μαζί με τέσσερις ακόμα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, την 15/8/2011 και ώρες βραδινές παραβίασαν την οροφή του εργοστασίου, ανοίγοντας οπή διαστάσεων 1x1 αποκόπτοντας τα υπάρχοντα σίδερα. Έκτοτε και έως τη σύλληψη τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, μετέβαιναν στο χώρο του εργοστασίου και αφαιρούσαν καλώδια από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τα οποία απογύμνωναν επι τόπου με χρήση αιχμηρών αντικειμένων, κυρίως ψαλιδιών, ώστε να απομένει καθαρός χαλκός.
Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου βρήκαν και κατέσχεσαν στην οροφή του εργοστασίου μεγάλο μέρος απογυμνωμένων καλωδίων, τέσσερις κόπτες μπετού και μετάλλων, οκτώ κοπίδια με ανταλλακτικα, πέντε φακούς και δυο σιδεροπρίονα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.
πηγή:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.