Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Πρώτο κρούσμα ελονοσίας στην Αιτωλ/νία

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Αιτωλ/νίας, μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος ελονοσίας τον νομό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αιτωλικού
, το οποίο παρουσίασε 25χρονος Πακιστανός
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, ο νεαρός Πακιστανός ασθένησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, ενώ αφού επιβεβαιώθηκε η ελονοσία, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, που καλούνται να αναλάβουν δράση.
Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που εμφανίζεται στην Αιτωλ/νία μετά από πολλά χρόνια και σε μια περιοχή στην οποία είχαν εστιάσει οι υγειονομικές αρχές, αφού είναι υψηλού κινδύνου, όπως και όλη η περιοχή του δήμου Μεσολογγίου.
Ήδη έχουν ξεκινήσει  διαδικασίες, ώστε να ελεγχθεί το περιβάλλον στο οποίο ζούσε ο ασθενής, που σημειωτέον δεν κινδυνεύει, οι άνθρωποι που πιθανόν να ήρθαν σε επαφή μαζί του, θα τοποθετηθούν παγίδες για κουνούπια, θα δοθούν οδηγίες σε κατοίκους για την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας, ενώ θα υπάρξει συνεννόηση και με τον δήμο Μεσολογγίου, ώστε να γίνουν ψεκασμοί.

«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε, είναι η εγκατάσταση της ελονοσίας στην περιοχή», δηλώνουν χαρακτηριστικά επιστήμονες στο agriniopress.
Πηγή: agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.