Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Με ελληνικά εξαρτήματα το CERN

Για την ανακάλυψη του «σωματιδίου του Θεού» ύστερα από το πείραμα στο CERN όλοι έμαθαν.

Αυτό όμως που δεν έγινε εξίσου ευρέως γνωστό, είναι πως μία ελληνική εταιρία κατασκεύασε πολλά εξαρτήματα και προγράμματα για τα πειράματα που έγιναν στο κέντρο ερευνών. Πρόκειται για την «Πρίσμα Ηλεκτρονικά», εταιρεία που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, η οποία συγκεκριμένα έχει κατασκευάσει ηλεκτρονικά κυκλώματα και συσκευές, που λειτουργούν σε περιβάλλον με ακραίες συνθήκες, μέσα στον επιταχυντή του πειράματος.

Ελληνικής κατασκευής είναι και οι συσκευές ασφαλείας των τεχνικών που πραγματοποιούν επισκευές στον επιταχυντή του CERN. Η εταιρεία μάλιστα βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο από το πανευρωπαϊκό κέντρο ερευνών για την ποιότητα των υλικών που κατασκευάζει.
πηγή:tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.