Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σταματήστε την αθλιότητα



Στα ψυγεία του νεκροτομείου του νοσοκομείου του Ρίου, βρίσκεται ακόμη το σώμα του 9χρονου βρέφους που πέθανε από πνευμονία στους άθλιους καταυλισμούς των εργατών γης στην Παραχελωίτιδα. Τι λέει ο Πάνος Κατσούλης στο agriniopress
Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, η είδηση του θανάτου από πνευμονία, του μόλις εννέα μηνών βρέφους, σε καταυλισμό Βούλγαρων εργατών γης, στην περιοχή της Παραχελωίτιδας.
Εκεί όπου τα τελευταία χρόνια εκτυλίσσεται ένα απίστευτο όργιο εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς κανείς να παρεμβαίνει, με αποτέλεσμα, το τραγικό συμβάν με το νεκρό βρέφος, να θεωρείται μάλλον κάτι το αναπόφευκτο.
Τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό, Βούλγαροι Ρομά, απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες στην περιοχή της Παραχελωίτιδας, με μεροκάματα πείνας και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε στάβλους, μέσα σε προχείρους καταυλισμούς, δίπλα σε ακαθαρσίες και σκουπίδια. Η εκμετάλλευσή τους φτάνει σε τέτοιο επίπεδο, που κάποιοι επιτήδειοι, σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν φτάσει να τους χρεώνουν πέντε ευρώ το κεφάλι, για να ζουν σε στάβλους!
Το φαινόμενο αυτό, που προσβάλλει ολόκληρη την τοπική κοινωνία, έχει αναδειχθεί από την σημερινή σύνταξη του agriniopress, πολλές φορές κατά το παρελθόν, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Παράλληλα μεγάλη μερίδα του τοπικού τύπου έχει ασχοληθεί εξίσου με το θέμα.
Οι συνθήκες διαβίωσης  θυμίζουν «σκλάβους του 18ου αιώνα», σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μεσολογγίου Πάνο Κατσούλη, που μιλώντας στο agriniopress, τονίζει πως «είναι γνωστοί αυτοί που κάνουν αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο, οι δήθεν επιχειρηματίες της περιοχής, που τους εκμεταλλεύονται  εδώ και χρόνια, υπό άθλιες συνθήκες. Αυτό το δουλεμπόριο πρέπει επιτέλους να σταματήσει».
Η κατάσταση στους καταυλισμούς των Βούλγαρων εργατών, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και κανείς δεν δείχνει να ασχολείται. Κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, ότι από τις περιοχές αυτές, δεν μπορεί να ξεσπάσει μια επιδημία.
Παράλληλα, η ανέχεια, κάνει τους ανθρώπους αυτούς να παρανομούν συχνά και να έρχονται σε διαρκείς προστριβές με τους κατοίκους.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχει και η γραφειοκρατία, που δεν επιτρέπει στους τραγικούς γονείς, να θάψουν το παιδί τους στην πατρίδα τους.
«Οι άνθρωποι αυτοί ακουμπήσανε σε εμάς για να θάψουν το παιδί τους. Εμείς θέλουμε να καλύψουμε την δαπάνη , αλλά ποιος και πως θα την εγκρίνει;» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούλης, θυμίζοντας την περιπέτεια που είχε και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλ/νίας, όταν πριν λίγα χρόνια, θέλησε να αναλάβει το κόστος μεταφοράς των σωρών τριών Βούλγαρων εργατών που είχαν σκοτωθεί στην περιοχή, μετά από τροχαίο δυστύχημα.
Άκρη δεν μπορεί να βγει ούτε από την πρεσβεία της Βουλγαρίας και ο Γολγοθάς των γονιών συνεχίζεται…
Όλοι τελικά όπως προκύπτει δηλώνουν αναρμόδιοι και η αθλιότητα στην Παραχελωίτιδα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, χωρίς κανείς να λογοδοτεί.
πηγή:AGRINIOPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.