Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

H Apple TV έφθασε και στην Ελλάδα

H Apple TV έφθασε και στην Ελλάδα Διαβάστε όλα τα τεχνικά της χαρακτηριστικά

Διαβάστε όλα τα τεχνικά της χαρακτηριστικά
Η iSquare ανακοίνωσε ότι η Apple TV είναι πλέον διαθέσιμη διαθέσιμη στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η συσκευή «επιτρέπει σε κάποιον να παρακολουθήσει ταινίες υψηλής ευκρίνειας κατεβασμένες από το iTunes Store, ειδήσεις και αθλητικά γεγονότα και να κάνει streaming τη μουσική του και τις φωτογραφίες του απευθείας στην τηλεοπτική οθόνη του».
Πρόσφατα, έγινε διαθέσιμη στο ελληνικό και το κυπριακό iTunes Store η υπηρεσία ενοικίασης και αγοράς ταινιών, πρόσφατων κυκλοφοριών αλλά και παλαιότερων ταινιών από μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο.
Οι ταινίες HD ενοικιάζονται για 24 ώρες αντί 3,99 ή 4,99 ευρώ και, απουσία σκληρού δίσκου, είναι διαθέσιμες με τεχνολογία ροής δεδομένου ότι η Apple TV συνδέεται στο Διαδίκτυο με Wi-Fi χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή.
Aναλυτικότερα, οι ταινίες HD με ανάλυση 1280 x 720 (μέγιστη), ήχο Dolby Digital 5.1 surround (όχι σε όλους τους τίτλους) και ειδικότερα, οι νέες κυκλοφορίες ενοικιάζονται αντί 4,99€ και οι παλαιότεροι τίτλοι αντί 3,99€.
Οι ταινίες SD με ανάλυση 720 x 480 αναμορφωτική (μέγιστη), ήχο Dolby Digital 5.1 surround (όχι σε όλους τους τίτλους) και ειδικότερα οι νέες κυκλοφορίες ενοικιάζονται αντί 3,99€ και οι παλαιότεροι τίτλοι αντί 2,99€.
Η Apple TV επιτρέπει την προβολή ταινιών απευθείας από το iTunes Store στην τηλεοπτική οθόνη, χωρίς ανάγκη συγχρονισμού και χωρίς ανάγκη διαχείρισης αποθηκευτικού χώρου.
Στην τρέχουσα μορφή του iTunes Store, δε διατίθεται υποτιτλισμός των ταινιών στα ελληνικά.
Με την Apple TV μπορείτε να δείτε στην οθόνη της τηλεόρασής σας slideshow με φωτογραφίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας -αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η δυνατότητα αυτή δεν αφορά σε χρήστες PC αλλά μόνο Mac (αντλεί τις φωτογραφίες από το iPhoto).
Επίσης, μπορείτε να ακούσετε μουσική (που υπάρχει αποθηκευμένη στη βιβλιοθήκη του iTunes, σε PC ή Mac). Χάρη στο AirPlay, η Apple TV μπορεί να κάνει streaming μουσικής, φωτογραφιών και βίντεο που υπάρχουν στο iPhone, το iPad και το iPod touch του.
Το νέο μοντέλο της Apple TV είναι πολύ μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Διαθέτει επαρκώς ισχυρό επεξεργαστή A4 «για να αναπαράγει τα πάντα εύκολα χωρίς εμπόδια στη ροή και χωρίς «παγωμένες» εικόνες», αναφέρει η ανακοίνωση.
Είναι ενεργειακά αποδοτικό, αθόρυβο και τόσο μικρό ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο και να μεταφέρεται εύκολα. Ακόμα, συνοδεύτεται από το τηλεχειριστήριο Apple Remote.
Σύμφωνα με την iSquare, χάρη στο AirPlay μπορείτε να δείτε ζωντανά στην τηλεόρασή σας όλο σας το περιεχόμενο από το iPhone, το iPad και το iPod touch σας, όπως για παράδειγμα να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που μόλις τραβήξατε ή βίντεο από ιστοσελίδες ή εφαρμογές με δυνατότητα AirPlay.
Με το AirPlay Mirroring, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην HDTV σας ό,τι υπάρχει εκείνη τη στιγμή στο iPad 2 ή στο iPhone 4S, ασύρματα και με απόλυτη ασφάλεια.
Ακόμα, με το Photo Stream στο iCloud, οι 1.000 πιο πρόσφατες φωτογραφίες σας εμφανίζονται αυτόματα σε όλες σας τις συσκευές - και στην Apple TV. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σημασία με ποια συσκευή τραβήξατε τη φωτογραφία, δεν χρειάζεται να κάνετε συγχρονισμό ή αποστολή από τη μια συσκευή στην άλλη. Οι φωτογραφίες σας θα υπάρχουν και στην HDTV μέσω της Apple TV.
Όπως μεταφέρει στο tech.in.gr η iSquare, η Apple TV θα είναι διαθέσιμη στα μέσα Δεκέμβρη από τα καταστήματα προϊόντων της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο αντί 125 ευρώ.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Apple TV
Διαστάσεις και Βάρος  
Ύψος: 2,29cm
Πλάτος: 9,91cm
Βάθος: 9,91cm
Βάρος: 0,27kg
Στο κουτί
Apple TV
Apple Remote
Καλώδιο τροφοδοσίας
Εγχειρίδιο χρήσης
Επεξεργαστής
Apple A4
Απαιτήσεις συστήματος
Wi-Fi (802.11a, b, g ή n) ασύρματο δίκτυο (η ασύρματη αναπαραγωγή video απαιτεί 802.11a, g ή n) ή 10/100BASE-T Ethernet δίκτυο.
Λογαριασμό στο iTunes Store για ενοικίαση ταινιών
Για αναπαραγωγή media από Mac ή PC: iTunes 10.2 ή μεταγενέστερο, λογαριασμό iTunes Store για Home Sharing στο MLB.TV απαιτείται για να παρακολουθήσετε ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα παιχνίδια
Θύρες
HDMI (Απαιτείται HDCP όταν αναπαράγει προστατευόμενο περιεχόμενo).
Optical audio
10/100T-BASE-T Ethernet
Ενσωματωμένο δέκτη υπερύθρων
Micro-USΒ (για επισκευή και υποστήριξη)
Απαιτήσεις περιβάλλοντος   
Θερμοκρασία λειτουργίας: 0 έως 35 C
Θερμοκρασία αποθήκευσης: -20 έως 45 C
Σχετική υγρασία: 5% έως 95% χωρίς συμπύκνωση
Μεγαλύτερο υψόμετρο χρήσης: 3.000 μέτρα
Ισχύς  
Ενσωματωμένo τροφοδοτικό 6-watt
Ασύρματη δικτύωση   
Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
Βίντεο
H.264 video έως 720p, 30 frame το δευτερόλεπτο.
Main Profile level 3.1 με ήχο AAC-LC έως 160kbps ανά κανάλι, 48KHz, ήχος stereo σε αρχεία .m4v, .mp4 και .mov.
MPEG-4 video έως 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 frames το δευτερόλεπτο. Simple Profile με ήχο AAC-LC έως 160kbps ανά κανάλι, 48KHz, ήχος stereo σε αρχεία .m4v, .mp4 και .mov.
Motion JPEG (M-JPEG) έως 35 Mbps, 1280 x 720 pixels, 30 frames το δευτερόλεπτο, ήχος σε ulaw, ήχος PCM stereo σε αρχεία .avi
Ήχος  
HE-AAC (V1), AAC (16 έως 320kbps) προστατευόμενο AAC (από το iTunes Store), MP3 (16 έως 320kbps), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 και 4), Apple Lossless, AIFF και WAV, Dolby Digital 5.1 surround ήχο pass-through
Φωτογραφίες  
JPEG, GIF, TIFF
Συμβατότητα με TV 
Συμβατή με τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας με HDMI (το καλώδιο HDMI πωλείται χωριστά) και με δυνατότητα 720p 60/50Hz 2, συμπεριλαμβανομένου μοντέλα από τους παρακάτω κατασκευαστές: Hitachi, JVC, LG, Mitsubishi, NEC, Panasonic, Philips, Pioneer, Samsung, Sony, Sharp, Toshiba, Vizio, Westinghouse.
Environmental Status Report
BFR-free
PVC-free
Σύμφωνο με τις απαιτήσεις ENERGY STAR 2.0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.