Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Το περίπτερο έγινε 101 χρονών!

 Το περίπτερο έγινε 101 χρονών!
Το περίπτερο έγινε 101 χρόνων καθώς το πρώτο «γεννήθηκε» το 1911 στην οδό Πανεπιστημίου. Σήμερα το περίπτερο είναι θεσμός και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.
Το δίκτυο μικρών σημείων πώλησης λιανικής Kiosky’S σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αθηνών θα πραγματοποιούν εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη του περιπτέρου και το ρόλο του στην κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να γιορτάσουν και να τιμήσουν το θεσμό του περιπτέρου ενώ παράλληλα θα μάθουν οι νεότεροι και θα θυμηθούν οι παλαιότεροι τη μεγάλη ιστορία που έχει το μικρό αυτό σημείο.
Μεταξύ άλλων θα εκδοθεί επετειακό λεύκωμα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και αναφορές σε ιστορικές περιόδους, τόσο για το περίπτερο όσο και για την ελληνική κοινωνία.
Ελπίζουμε να μείνουν κι άλλο στο χρόνο τα περίπτερα γιατί τα έχει κι αυτά χτυπήσει η κρίση… Εκλεισε και το ιστορικό περίπτερο με την κουτούλα…στην παραλιακή.
πηγή:troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.