Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Οι μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης στον κόσμο!

 Οι μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης στον κόσμο!
Οι τρεις παρακάτω περιπτώσεις που θα διαβάσετε αποτελούν τις μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης που αποδόθηκαν ή προτάθηκαν ποτέ από δικαστήρια.

384.912 χρόνια!
Η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που προτάθηκε ποτέ από δικαστήριο είναι 384.912 χρόνια και μάλιστα για το έγκλημα της μη παράδοσης επιστολών! Το 1972, στην Palma de Mallorca σην Ισπανία, ο 22χρονος ταχυδρόμος Gabriel March Grandos κατηγορήθηκε για απάτη, εξαιτίας της μη παράδοσης περίπου σαράντα δύο χιλιάδων επιστολών. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ποινή φυλάκισης τριακοσίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων δώδεκα ετών! Τελικά ο κατηγορούμενος, τιμωρήθηκε με 7.109 χρόνια φυλάκιση, αλλά η περίπτωσή του παραμένει η πιο υπερβολική ποινή που προτάθηκε ποτέ από δικαστήριο!

100 αιώνες και δις ισόβια!
Η μεγαλύτερη ποινή που αποδόθηκε ποτέ σε κατηγορούμενο είναι 2 φορές ισόβια και… 100 αιώνες! Ηταν 1981 όταν δικαστήριο στην Αλαμπάμα καταδίκασε τον Dudley Wayne Kyzer για την αποτρόπαια τριπλή δολοφονία της συζύγου του, της πεθεράς του και ενός φοιτητή, σε συνολική ποινή 10.000 ετών και δις ισόβια! Ο 70χρονος σήμερα Kyzer βρίσκεται στις φυλακές της St. Clair στην Αλαμπάμα. Αυτή παραμένει η μεγαλύτερη ποινή που έχει ποτέ αποδοθεί σε κατηγορούμενο.

11.250 χρόνια!
Ακολουθεί η περίπτωση του βιαστή Darron Bennalford Anderson, που το 1994 στην Οκλαχόμα καταδικάστηκε αρχικά σε 2.200 χρόνια ποινή φυλάκισης, αλλά μετά από έφεση που άσκησε η ποινή αυξήθηκε σε 11.250 χρόνια: 4.000 ετών για βιασμό, 4.000 χρόνια για σοδομισμό, 1.750 χρόνια για απαγωγή και 1.500 χρόνια για ληστείες! Η μεγαλύτερη ποινή που αποδόθηκε ποτέ στις ΗΠΑ!
πηγή:troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.