Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ναρκωτικό με υγρά μπαταρίας

Το ναρκωτικό της... κρίσης, η πρώτη ουσία ελληνικής παραγωγής που εντοπίζεται στην Αθήνα, έχει στον υπόκοσμο το συνθηματικό όνομα «σίσα»... και ιδιαίτερα βλαβερές συνέπειες.

Μείγμα χημικών συστατικών και υγρών μπαταρίας παρασκευάζεται στο κέντρο της πόλης και καταναλώνεται στις γειτονιές της έναντι χαμηλού τιμήματος.

Οι τοξικομανείς αποδεικνύονται από τα πλέον ευάλωτα θύματα της κρίσης, η οποία στη θέση της ελπίδας για θεραπεία και διέξοδο από τη χρήση προσφέρει νέα φτηνά και ακόμη πιο επικίνδυνα υποκατάστατα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, πρόκειται για ναρκωτικό χαμηλού κόστους και εύκολο στη χρήση. Με μεγάλη διεγερτική επίδραση, που μπορεί να σε κρατήσει έως και τρία 24ωρα άγρυπνο. Απώλεια βάρους, επιθετικότητα, έντονη διάθεση σεξουαλικότητας.

Αυτές είναι ορισμένες από τις παρενέργειες που καθιστούν τη «σίσα» εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι συσχετισμοί με την αύξηση των κρουσμάτων HIV (έιτζ).

Αν και δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ευθεία συσχέτιση, πιθανολογείται ότι το διαρκές σπιντάρισμα και η έντονη σεξουαλική διέγερση, σε συνδυασμό με τη μείωση των αναστολών, οδηγούν σε μείωση των απαραίτητων προφυλάξεων από τον ιό του ΗΙV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.