Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με σύλληψη, από την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων, 57χρονου ημεδαπού προπονητή ποδοσφαιρικής ομάδας για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών

 Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με σύλληψη, από την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων, 57χρονου ημεδαπού προπονητή ποδοσφαιρικής ομάδας για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣΑθήνα, 9 Απριλίου 2012 Συνελήφθη από την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων ένας 57χρονος ημεδαπός προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών. Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Συνελήφθη, χθες (8-4-2012) το μεσημέρι στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο ΛΙΓΟΜΕΝΟΣ Δημήτριος του Μιχαήλ και της Δήμητρας, γεννηθείς την 10-2-1955 στο Περιστέρι Αττικής, κάτοικος Αθηνών, προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών. Τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των αδικημάτων που κατηγορείται, σε βάρος των ανήλικων παιδιών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, στο πλαίσιο των στοχευμένων περιπολιών, σε χώρους εξωσχολικών δραστηριοτήτων ανηλίκων παιδιών, με σκοπό την προφύλαξη τους, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση και εκμετάλλευση πληροφοριών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εξελισσόμενη αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, κέρδιζε την εμπιστοσύνη ανήλικων παιδιών – παικτών της ομάδας και υποσχόμενος την αξιοποίησή τους και – σε κάποιες περιπτώσεις -με την προσφορά χρηματικών ποσών, προέβαινε σε ασελγείς σε βάρος τους, πράξεις. Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.