Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κατέβηκε από τον Παρθενώνα η "Κενταυρομαχία"

Με επιτυχία στέφθηκε σήμερα το πρωί η κατάβαση από τη νοτιοδυτική γωνία του Παρθενώνα της μετόπης που απεικονίζει σκηνή από την «Κενταυρομαχία». Πρόκειται για τη μοναδική σωζόμενη μετόπη της νότιας πλευράς του μνημείου, στην οποία απεικονίζονται οι σκηνές πάλης των Λαπιθών -κατοίκων της...
Θεσσαλίας- και των Κενταύρων, των μυθικών όντων που ζούσαν στα βουνά. Η κατάβαση της μετόπης εντάσσεται στις εργασίες που γίνονται στη δυτική πλευρά του μνημείου όπου οι επεμβάσεις ανάλογα με την έκταση των βλαβών, έχουν οργανωθεί σε οκτώ διαφορετικά προγράμματα. Η επέμβαση στις δυο γωνίες της δυτικής πλευράς, τη βορειοδυτική και τη νοτιοδυτική, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των ετών 2011- 2013. Από τις δύο γωνίες του μνημείου, θα απομακρυνθούν συνολικά έξι μετόπες, οι οποίες αφού συντηρηθούν, θα μεταφερθούν για λόγους προστασίας στο Μουσείο Ακρόπολης. Τη θέση τους θα πάρουν πιστά αντίγραφα των μετοπών από τεχνητό λίθο. Οι εργασίες καθαίρεσης ξεκίνησαν στις 20 Μαΐου του 2011 και έως σήμερα έχουν κατεβεί στο έδαφος από τις δυο γωνίες περισσότεροι από 80 λίθοι.

Read more: trelokouneli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.