Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ρεπορτάζ Sky News: Οι Έλληνες συνταξιούχοι ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό

 Ρεπορτάζ Sky News: Οι Έλληνες συνταξιούχοι ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό
Ανάμεσα στα οικονομικά και πολιτικά ρεπορτάζ των διεθνών Μέσων για τη χώρα μας δε λείπουν και αυτά που αναφέρονται στη φτώχεια και τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.
Το Sky News δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ένα ρεπορτάζ με τίτλο «Οι Έλληνες συνταξιούχοι αναγκάζονται να “καθαρίζουν” κάδους σκουπιδιών για να φάνε.»
Ο δημοσιογράφος του Sky News έκανε μια νυχτερινή βόλτα στους δρόμους της Αθήνας όπου συνάντησε συνταξιούχος που πλέον δεν έχουν ούτε τα προς το ζην. Ο 77χρονος Ελευθέριος τον τελευταίο καιρό δεν έχει χρήματα να πάει στο σούπερ μάρκετ και αναγκάζεται να ψάχνει στους σκουπιδοτενεκέδες για φαγητό. Δεν έχει όπως δηλώνει την πολυτέλεια…
Η 77χρονη Ειρήνη και η 80χρονη Αργυρώ επισκέπτονται τα συσσίτια για ένα πιάτο σούπα. «Η κουζίνα που παίρνω τη σούπα μου θυμίζει τη ναζιστική κατοχή το 1941» λέει η Αργυρώ.
Το ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης και σε περιπτώσεις άνεργων γονέων που αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS γιατί δεν έχουν να τους προσφέρουν ούτε τα βασικά.
Το ρεπορτάζ κλείνει λέγοντας ότι η χώρα περνάει μια περίοδο οικονομικής κρίσης η οποία μπορεί να γίνει και χειρότερη αλλά η Ελλάδα είναι μια χώρα με ρίζες στην παράδοση και την οικογένεια που είναι πιο σημαντικά από τα χρήματα.
www.mediagate.gr
filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.