Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«ΕΣΒΗΣΕ» Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΛΟΥΤΣΙΟ ΝΤΑΛΑ

Η καρδιά του Λούτσιο Ντάλα έπαψε να χτυπά. Ο Ιταλός τροβαδούρος άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελβετία σε ηλικία 69 ετών. Είναι ειρωνικό, τον άνθρωπο που χαρακτηρίστηκε ως «τροβαδούρος της αγάπης», να τον προδίδει η ίδια του η καρδιά. Η είδηση «έπεσε» σαν...
κεραυνός εν αιθρία, μιας και ο 69χρονος βρισκόταν στην Ελβετία για συναυλίες, στο πλαίσιο της περιοδείας του. Μόλις λίγες ημέρες πριν είχε ανέβει στη σκηνή του Φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο, η οποία έμελε να είναι και η τελευταία του εμφάνιση.

Η δισκογραφική του πορεία είναι πλούσια και μετρά χρόνια ζωής από το 1966 με τον δίσκο «1999», ενώ ακολούθησαν άλλοι 39 δίσκοι, όπως οι «DallameriCaruso», «Lucio» και ο τελευταίος του «Angoli nel cielo» το 2010.

Ήταν ένας πραγματικός υπηρέτης της μουσικής. Ήταν η ζωή του. Δημιουργούσε τραγούδια συνέχεια, ίσως και να μη σταμάτησε ποτέ. Γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου1943 και πέθανε την 1 η Μαρτίου του 2012.

Ο Ιταλός δημιουργός συνεργάζεται τη δεκαετία του '70 με τον ποιητή Ρομπέρτο Ροβέρσι και μαζί γράφουν τραγούδια πολιτικού προβληματισμού που βρίσκουν επάξιους μιμητές σε Γαλλία, Γερμανία και φυσικά Ελλάδα.

Μαζί με τον Ροβέρσι ο Ντάλα θα συνεργαστεί για τους τρεις πιο πετυχημένους και δημοφιλείς δίσκους της καριέρας του όπως το Il giorno aveva cinque teste  (1973), Anidride solforosa (1975) and Automobili(1976). Ειδικά το τελευταίο άλμπουμ περιλαμβάνει επιτυχίες όπως το «Nuvolari».

Η συνεργασία με τον Ροβέρσι φτάνει κάποια στιγμή στο τέλος της αλλά το αστέρι του Ντάλα λάμπει πιο δυνατά από ποτέ. Τα επόμενα τρία άλμπουμ που φέρουν το όνομα του θα γράψουν ιστορία και θα μας χαρίσουν μερικά από τα πιο λατρεμένα τραγούδια της καριέρας του τροβαδούρου.

Στίχοι συγκινητικοί και αξεπέραστοι που μιλάνε για τις φτωχογειτονιές της Ιταλίας και για πονεμένους εραστές, όπως το «AnnaeMarco” σιγοτραγουδήθηκαν στην Ελλάδα και φυσικά γίνονται ξανά επίκαιροι όσο ποτέ.

πηγή:fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.