Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Caponso!!!

Γράφει ο Σταμάτης Πονηρός.


Caposnso,εκεί όπου συναντιέται η ιταλική φινέτσα με τον ελληνικότατο Αχελώο και τον ίσκιο των πλατανιών.Το Caposnso κοσμεί το χωριό μας ήδη 8 χρόνια,ένας κολοσσός που μπορεί να συγκριθεί με με γνωστά μαγαζιά της πρωτεύουσας.(το όνομα που παραπαμπει στην καρδιά της Ιταλίας,προκύπτει απο το capo(nhs)so(tiris)!
Πριν το 2004 στη θέση εκείνη,υπήρχε ένα άβατο χωράφι,που κατά καιρούς φιλοξενούσε τα ζώα διαφόρων προς ταγή!Καμία χρήση καθώς και καμία ομορφιά του θεάματος!
Τον Ιούνιο του 04 το Caposnso ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται πάρα πολύ κόσμο,όχι μόνο από το χωριό μας αλλά και από αρκετά μακριά.Με χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων στον υπαίθριο χώρο του και 150 ατόμων στο εσωτερικό αποτελεί μεγαθήριο σε σύγκριση με τα έως τότε δεδομένα.Αρχικά όλοι μιλούσαν για το κακό σέρβις του μαγαζιού,αλλά κανείς δεν άκουσα να αναφερθεί στην ανθρωπιά του τότε ιδιοκτήτη Σωτήρη Καπώνη,ο οποίος προτίμησε να δώσει δουλειά μόνο σε παιδιά από το χωριό,ένα θα μπορούσε κάλλιστα να βρει επαγγελματίες του είδους,απαντάω σε όσους αναφέρθηκαν τότε στο κακό σέρβις.






Όλοι έμεναν άφωνοι,καθώς κανείς δεν περίμενε να δει κάτι τέτοιο,το καφέ ζαχαροπλαστείο προσέφερε στους πελάτες μια ασύλληπτη φυσική ομορφιά και έναν απίστευτο freddo.Επίσης τα αμαρτωλά γλυκά που φτιάχνει ο ίδιος με ολόφρεσκα αγνά υλικά,το υπέροχο παγωτό και η χορταστικό τατη πίτσα είναι κάποια από τα προσφερόμενα είδη στο μενού του μαγαζιού.όλοι μας περάσαμε πολλές ημέρες ξαγνοιασας στο πατάρι,ακριβώς πάνω απ την όχθη του Αχελώου.  



Πρίν απο δυο χρόνια το μαγαζί άλλαξε ιδιοκτήτη και πλέον ανήκει στον Γιαννη Τσελίκα κατά κόσμο Σαργκανη,ο οποίος όχι μόνο διατήρησε το αυστηρό ύφος αλλά το αναβάθμισε οσο το δυνατόν περισσότερο,κάνοντας το μια πλέον κλασική οικογενειακή επιχείρηση,η οποία ειναι καθημερινός προορισμός για πολλούςΤοCaposnso   συνεχίζει να είναι το ίδιο στυλ ακόμη και σήμερα,για ρομαντικά τετ α τετ,οικογενιακες καταστάσεις με πολύ χώρο για τα παιδιά,ενα πολύ μεγάλο μπαρ για τουσ ποιο απετητικούς βραδινούς τύπους,χαλαρή μουσική.
Δέν προκειται για διαφήμηση,αποτελεί θεσμό για το χωριό,ειναι χαρακτηριστικό γνωρισμα,οπως και να χει,ενα μεγάλο μπράβο στον Κ.Καπώνη και στο συνεχιστή Κ.Σαργκάνη,εύχομαι να μείνει για πολύ καιρο ακόμα,να πίνω ξέγνοιαστος το freddo μου!
Αν σας άρεσε το άρθρο ψηφίστε με στις εκλογές,αν όχι ψηφίστε πασόκ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.