Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΓΕΝΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε «μαζική και αγωνιστική συμμετοχή για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση». Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το προσωπικό των...
ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον Τύπο καθώς και το προσωπικό των ΟΤΑ.
Από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης και για 24 ώρες δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις λόγω της συμμετοχής των δημοσιογράφων στην απεργία.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
Σοβαρές αλλαγές στο πτητικό τους πρόγραμμα, με ματαιώσεις δεκάδων πτήσεων, ανακοίνωσαν οι δύο μεγάλες ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, λόγω στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Διαβάστε αναλυτικά:


Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της 11ης Μαΐου


Ματαιώσεις και αλλαγές ώρας πτήσεων αναχώρησης την Τετάρτη


Η ΓΣΕΕ απευθύνει έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι οι άνεργοι με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση» αναφέρει η Συνομοσπονδία.
«Απεργούμε εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για τις άδικες και σκληρές πολιτικές που εκτοξεύουν την Ανεργία, διευρύνουν την ψευτο-απασχόληση καταπατούν τις ΣΕΕ και τα εργασιακά δικαιώματα, εκποιούν τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο πλούτο, χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την έξοδο από την κρίση και την ύφεση της ελληνικής οικονομίας» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή. Νωρίτερα, στις 10:00 στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
πηγή:fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.