Κυριακή 8 Μαΐου 2011

5άστερο ξενοδοχείο ετοιμάζει στον Αστακό ο δήμαρχος Ξηρομέρου

Πρόσφατα εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Μια μεγάλη επένδυση ετοιμάζεται να υλοποιήσει ο δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς στον Αστακό χτίζοντας ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων σε περιοχή – φιλέτο των δυτικών παραλίων της Αιτωλ/νίας. Σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης μια τέτοια επιχείρηση, που προφανώς θα κοστίσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ, θα αποτελέσει ανάσα για την περιοχή και κίνητρο για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Θα δημιουργηθούν όμως και θέσεις εργασίας όχι μόνο στην επιχείρηση αυτή καθαυτή, αλλά και σε άλλους τομείς που έχουν σχέση με τον τουρισμό, όπως για παράδειγμα στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της περιοχής. Η Αιτωλοακαρνανία παρόλο που διαθέτει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, που μπορούν να γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών, σε πολλά σημεία της δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τον τουριστικό όγκο που πιθανά να δεχτεί. Έτσι δεν γίνεται και καμιά προσπάθεια ανάδειξης και προβολής αυτών των πλεονεκτημάτων.
Ένα μέρος αυτού του κενού έρχεται να καλύψει η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά, ο οποίος στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ζήτησε τη γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης, λαμβάνοντας τη θετική ψήφο της πλειοψηφίας των συμβούλων. Πρόκειται για μια τουριστική μονάδα επιπλωμένων διαμερισμάτων Α΄ τάξης, 5 αστέρων, δυναμικότητας 500 κλινών, που θα διαθέτει μαρίνα δυναμικότητας 30-50 σκαφών αναψυχής και συνεδριακό κέντρο 250 ατόμων. Η επιχείρηση θα γίνει στην θέση Βελά - Σταυρολιμνιώνας, σε μια έκταση που φτάνει τα 140 στρέμματα περίπου. Όπως εξήγησε ο εισηγητής Ν. Υφαντής, από αυτά οικοδομήσιμα αποχαρακτηρισμένα από το δασαρχείο είναι τα 84,7 στρέμματα. Επίσης σύμφωνα με μελέτη, υπάρχει τμήμα της έκτασης που διεκδικείται από το δημόσιο και σύμφωνα με έγγραφο της εφορίας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων στο νοτιοδυτικό τμήμα της ιδιοκτησίας εντοπίστηκαν και ανασκάφηκαν πρωτοελλαδικά θεμέλια.
Η επένδυση θα περιλαμβάνει θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και κυκλοφοριακό κόμβο, φάρο, πισίνα και μονοπάτια, ενώ  θα διαθέτει μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια υπερσύγχρονη τουριστική μονάδα που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει στην υλοποίησή της και γι’ αυτό προφανώς οι περιφερειακοί σύμβουλοι γνωμοδότησαν θετικά, συμμεριζόμενοι και την ανάγκη επενδύσεων στην Αιτωλοακαρνανία.
Δεν είχαν όμως την ίδια άποψη οι κύριοι Δ. Δεσύλλας,  Γ. Καραπάνος και Κ. Παπακωνσταντίνου που καταψήφισαν, καθώς και ο Χ. Σταυρόπουλος που ψήφισε λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.