Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συλλήψεις λαθρομεταναστών από το Α.Τ. Αστακού


Σαράντα λαθρομετανάστες μετέφερε ένα φορτηγό που πιάστηκε στο 3ο χλμ του δρόμου από Αστακό προς Μύτικα, χθες τα ξημερώματα.

Στις 1:45 περίπου οι άνδρες του τμήματος Αστακού έκαναν σήμα σε ένα φορτηγό, που κινείτο στην περιοχή, να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός όμως προτίμησε να αναπτύξει ταχύτητα για να ξεφύγει.

Το περιπολικό τον ακολούθησε και όταν εκείνος, φτάνοντας σε μια στροφή, είδε ότι δεν μπορεί να ξεφύγει, προτίμησε να σταματήσει το φορτηγό, να βγει από την πλευρά του συνοδηγού και να εξαφανιστεί μέσα στη νύχτα.

Οι αστυνομικοί του Αστακού κάλεσαν ενίσχυση από το Μεσολόγγι, όταν διαπίστωσαν ότι μέσα στην καρότσα του φορτηγού υπήρχαν 40 λαθρομετανάστες, που είχαν προορισμό την Ηγουμενίτσα. Το φορτηγό μεταφέρθηκε στην Αστυνομική διεύθυνση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι και οι λαθρομετανάστες κρατούνται εκεί.

Η ολονύκτια αναζήτηση του οδηγού δεν ήταν αποτελεσματική, πράγμα που δείχνει ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα λαθροδιακίνησης μεταναστών, και προφανώς ο οδηγός είχε και συνεργάτες.

Όπως διαπιστώθηκε το φορτηγό έφερε κλεμμένες πινακίδες από Ι.Χ. αυτοκίνητο, που όμως δεν έχει δηλωθεί η κλοπή τους, ενώ και ο αριθμός πλαισίου του ήταν παραποιημένος, πράγμα που κάνει δυσκολότερη τη δουλειά της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

Και αυτή η περίπτωση δείχνει ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας δίνει βαρύτητα στην υπόθεση «λαθρομετανάστες», αφού η περιοχή μας είναι πέρασμα για αυτούς στο δρόμο τους από Αθήνα προς Ηγουμενίτσα. Και με δεδομένη την εμπειρία του νέου Αστυνομικού Διευθυντή από την Πάτρα όπου υπηρετούσε, δίνονται κάποια καίρια χτυπήματα στους «διακινητές ψυχών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.