Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Το κινητό- πορτοφόλι


Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στη Βρετανία, όπως τα McDonalds και τα Boots έχουν ήδη συνδεθεί με τη νέα αυτή υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτους τους να τους πληρώνουν ακόμα κι αν έχουν ξεχάσει το πορτοφόλι τους.

Κι άλλες χώρες της Ευρώπης σκοπεύουν να επιστρατεύσουν τη νέα αυτή υπηρεσία για να διευκολύνουν τους καταναλωτές και να τονώσουν την κίνηση της αγοράς. Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των αγορών θα είναι -για την ώρα- οι 100 λίρες.

Οι καταναλωτές, μάλιστα, θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κινητού όχι μόνο τις αγορές τους αλλά και τα διόδια.

Στόχος είναι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 όλα τα εισιτήρια για μεταβάσεις και μεταφορές να πληρώνονται μέσω ασύρματων τεχνολογιών.

Το αν θα αποδώσει η νέα υπηρεσία μένει να φανεί. Οι συναλλαγές χωρίς ρευστό,πάντως, δεν είναι άγνωστη έννοια για τους βρετανούς καθώς στη χώρα χρησιμοποιούνται περίπου 13 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.