Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ζητά αναθεώρηση το ΤΕΙ Μεσολογγίου
Ζητά αναθεώρηση της απόφασης για αναστολή εισαγωγής σπουδαστών


Με επιστολή του το Συμβούλιο του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ζητά να μην ισχύσει η απόφαση για μη εισαγωγή εισακτέων και το θέμα να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου

Η επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου , κοινοποιείται προς τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Παπαζογλου, και αναφέρει:
«ΘΕΜΑ: Εισαγωγή σπουδαστών για το έτος 2011-2012
Σας κοινοποιούμε το περιεχόμενο της απόφασης Συμβουλίου Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου, της 11ης Μαΐου 2011, σχετικά με την εισαγωγή σπουδαστών για το έτος 2011-2012

«Κυρία Υπουργέ
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή εισαγωγής σπουδαστών σε 24 τμήματα και μάλιστα μόνο στα  ΤΕΙ, από το σύνολο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με εξαίρεση ενός Πανεπιστημιακού τμήματος και αυτού για διαφορετικούς λόγους.
Η απόφαση αυτή θίγει σημαντικά το Ίδρυμά μας, αφού είναι από τα παλαιότερα περιφερειακά Τ.Ε.Ι. και εμφανίζεται να δέχεται εισακτέους μόνο σε 5 από τα 8 τμήματά του.
Τα κριτήρια που δόθηκαν στη δημοσιότητα αγνοούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τμημάτων, δεν είναι αντικειμενικά και είναι προφανές ότι δεν έχουν εφαρμοσθεί με ενιαίο τρόπο για όλα τα τμήματα των Τ.Ε.Ι και φυσικά των Πανεπιστημίων. Επιπλέον αμφισβητείται η εγκυρότητα της όλης διαδικασίας.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί αναστάτωση στη λειτουργία του Ιδρύματος, ανησυχία στους σπουδαστές για το μέλλον των σπουδών τους και απόγνωση στις οικογένειές τους.
Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε, να περιληφθούν όλα τα τμήματα στο φετινό μηχανογραφικό έντυπο και στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσει ο διάλογος για την χωροταξική και τη θεματική αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), όπου εκεί το ίδρυμά μας θα καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις.»
Ο  Πρόεδρος
Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.