Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Δημοτικών κοινοτήτων, Σύμβουλοι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων), καθώς και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων που συνεδρίασαν από κοινού για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα που απασχολούν το δήμο μας.
Στην πρόταση του – η οποία και υπερψηφίστηκε - ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ανέφερε πως είναι αναγκαίο τώρα «να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη στάση της ελληνικής πολιτείας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, οι οποίες μας θίγουν, μας απαξιώνουν και δημιουργούν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης πρόσθετα οικονομικά και ευρύτερα αναπτυξιακά προβλήματα στην περιοχή μας. Να δηλώσουμε δε  την αταλάντευτη θέλησή μας να αγωνιστούμε για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις στα ζητήματα αυτά».
Ακολούθως ιεράρχησε τις δέκα πιο σημαντικές αναπτυξιακές προτεραιότητες, όπως: «Την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και την υπεράσπιση της διοικητικής του αυτοτέλειας, τη μετατροπή του ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ στον εκπαιδευτικό και επιστημονικό πυλώνα στον οποίο θα στηριχθεί η συγκρότηση και η λειτουργία ενός διεθνούς Τεχνολογικού - Ερευνητικού Πάρκου μελέτης των λιμνοθαλάσσιων οικοσυστημάτων, την ΙΔΡΥΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, τη στέγαση και λειτουργία της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στο κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου, την αλλαγή του καθεστώτος παραγωγικής αξιοποίησης των ιβαριών της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, την υπαγωγή του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ στο δήμο (όπως άλλωστε προβλέπει ο «Καλλικράτης»), τη θεσμοθέτηση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για την ουσιαστική αξιοποίηση της παραλίας του Λούρου, την ίδρυση ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (σύμφωνα με την πρόταση που ήδη κατατέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), τη συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και την οριστική παύση του εγκλήματος της ΕΚΤΡΟΠΗΣ του ΑΧΕΛΩΟΥ».
Όσον αφορά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφασίστηκε:
1.      Να κηρυχτεί η 1η Ιουνίου, σε ημέρα πάνδημης αγωνιστικής διεκδίκησης των μεγάλων αναπτυξιακών ζητημάτων του δήμου. Την ημέρα αυτή θα σταματήσει κάθε οικονομική δραστηριότητα για δυο ώρες στο δήμο και θα διοργανωθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην κεντρική πλατεία της πόλης.
2.      Να προσκληθούν άμεσα σε έκτακτη – ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ζητήματα αυτά, οι οκτώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού.
3.      Συμβολική κατάληψη του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου.
4.      Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας στο Μεσολόγγι.
5.      Διοργάνωση μεγάλης συμβολικής κινητοποίησης για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.