Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στα "σκαριά" ο φράχτης του Έβρου

Τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής του περιβόητου φράχτη «αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης» στον Έβρο, αποκάλυψαν αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για μια σχετικά ελαφριά κατασκευή, σύμφωνα με ειδικούς, που θα περιλαμβάνει δύο τμήματα φράκτη και ενδιάμεσα, έναν απροσπέλαστο χώρο με αγκαθωτό συρματόπλεγμα.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκεκριμένη μελέτη και τον σχεδιασμό για την κατασκευή του φράκτη που θα χωρίζει ένα μεγάλο χερσαίο τμήμα της χώρας μας με την Τουρκία, η πρώτη περίφραξη προς την Τουρκία, θα έχει ύψος 2,5 μέτρα. Τα μεγάλα τμήματα σκυροδέματος, δοκών στήριξης και σωλήνων στήριξης θα ακολουθούν χιλιάδες μέτρα συρματοπλέγματος με μεταλλικές εξοχές ή λεπίδες οι οποίες καθιστούν αδύνατη την προσπέλαση από πεζούς. Και στην πλευρά των ελληνικών συνόρων, θα υψωθεί ένας ακόμη φράκτης, παρόμοιας κατασκευής ύψους τριών μέτρων.

Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού του συγκεκριμένου έργου θεωρούν πως το κατασκεύασμα δεν θα είναι προσπελάσιμο. Επίσης, θα τοποθετηθούν ανά μερικές δεκάδες μέτρα θερμικές κάμερες, οι οποίες θα καταγράφουν τυχόν κινήσεις επίδοξων διακινητών και μεταναστών και εως ότου καταφέρουν και περάσουν το συρματόπλεγμα να έχουν ακινητοποιηθεί από τους στρατιώτες ή τους αστυνομικούς που θα περιπολούν στην περιοχή.

Την ίδια ώρα πάντως, οι αρχές έχουν στα χέρια τους έτοιμα τα σχέδια για την κατασκευή ενός χώρου συγκέντρωσης οικονομικών μεταναστών, όπου θα παραμένουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επαναπατρισμού και επαναπροώθησης τους. Πρόκειται για έναν χώρο που ανήκει στον Ελληνικό Στρατό, στην Καρωτή Έβρου, για τον οποίο έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες κατασκευής του έργου, ενώ έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Αμύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε εξέλιξη πάντως, βρίσκονται και μελέτες για έξι ακόμη ανάλογους χώρους στον Έβρο αλλά και σε νησιά του Αιγαίου, που όμως προς το παρόν, δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν παραχωρηθεί στην αστυνομία για εκμετάλλευση. Με αποτέλεσμα, σύμφωνα με στελέχη που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, να χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες διαδικασίες.

Δείτε το σχέδιο:



Πηγή:metroarhens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.