Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΑΠΗΓΑΓΕ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ


Σπείρα αλλοδαπών που απήγαγε και εκβίαζε με χρήση βίας μετανάστες προκειμένου να τους...
 αποσπάσει χρηματικά ποσά για να τους ελευθερώσει, εξάρθρωσε την Κυριακή η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 14 άτομα πακιστανικής και αφγανικής καταγωγής, ηλικίας από 16 έως 31 ετών, τα οποία κρατούσαν έγκλειστους αλλοδαπούς σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην οδό Ζήνωνος, ενώ τους εκβίαζαν προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό για να τους ελευθερώσουν.
Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού ότι μέλη κυκλώματος κρατούν έγκλειστο τον αδερφό του, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν την πολυκατοικία, την οποία και έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Το πρωί της Κυριακής αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο αλλοδαπών που βγήκαν από την πολυκατοικία. Ο ένας από αυτούς δήλωσε ότι οι άλλοι δύο είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος και τον κρατούν παρά τη θέληση του, εκβιάζοντάς τον να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.
Ακολούθησε έλεγχος σε διαμερίσματα της πολυκατοικίας παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, ενώ συνεληφθησαν όλα τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.
Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 20 κινητά τηλέφωνα μία απόδειξη για μεταφορά χρημάτων και ένα δελτίο μεταφοράς εμβάσματος.
Σε έναν από τους απαχθέντες αλλοδαπούς χορηγήθηκε παραγγελία για την εξέτασή του από Ιατροδικαστή, καθώς έφερε στα χέρια εμφανή εγκαύματα από τσιγάρο, τα οποία σύμφωνα με την κατάθεσή του, προκάλεσαν δύο από τους συλληφθέντες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.