Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Αντί για νταούλια και ζουρνάδες, ηχοσυστήματα

Με τεχνολογική υποστήριξη που ξενίζει, σε σχέση με την παράδοση που εκφράζει, έγινε φέτος το πανηγύρι της Αγίας Αγάθης στο Αιτωλικό. Καμιά από τις παρέες δεν χρησιμοποίησε ρομά οργανοπαίχτες

Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, μετά από πολλές δεκαετίες, οι ζουρνάδες και τα νταούλια, με τους ρομά οργανοπαίκτες  και τα δολάρια που ραίνονταν ήταν κάτι που κανείς δεν είδε κανείς, τουλάχιστον στο Αιτωλικό.
Οι παρέες μετά τα αιματηρά γεγονότα που έγιναν στις αρχές του μηνός με τους ρομά, αποφάσισαν να μην έχουν μαζί τους οργανοπαίκτες και την θέση τους να πάρουν τελικά ,  ηχοσυστήματα, που έπαιζαν στην διαπασών, τους διονυσιακούς ήχους που χαρακτηρίζουν το μοναδικό πανηγύρια της Αγίας  Αγάθης
Κατά τα άλλα όλα κίνησαν ομαλά και το πανηγύρι τέλειωσε χθες. Σίγουρα έλειψε όμως το ξεχωριστό χρώμα που έδινε η ζωντανή μουσική.
Έτσι η εικόνα φέτος, είχε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ο κάθε φίλος  του συγκεκριμένου παραδοσιακού πανηγυριού, είχε συνηθίσει.
πηγή:agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.