Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Μεσολόγγι




Μια 18χρονη κοπέλα μολύνθηκε από τον Ιό του Δυτικού Νείλου πριν από λίγες στο Μεσολόγγι.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά και η κοπέλα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου απ΄ όπου ήδη έχει πάρει εξιτήριο, αφού αποκαταστάθηκε η υγεία της. Ωστόσο όμως η ανησυχία και για άλλα κρούσματα υπάρχει, αφού, όπως λέει ο προϊστάμενος της Δ/νσης Υγιεινής της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Φατούρος, από τη στιγμή που έχει διαπιστωθεί ότι στους πληθυσμούς των κουνουπιών του Μεσολογγίου υπάρχει ο ιός αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα. Το θέμα είναι όμως αν η έκβαση της υγείας τους θα είναι καλή, δεδομένου ότι αν μολυνθούν ηλικιωμένα άτομα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Για το λόγο αυτό ο κ. Φατούρος επιμένει στη λήψη μέτρων τόσο από το δήμο με συχνούς ψεκασμούς όπου υπάρχουν εστίες κουνουπιών, όσο και από τους πολίτες. Οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια σειρά προληπτικών μέτρων, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία μπορούν να επισκέπτονται για αναλυτική ενημέρωση.
Πάντως ο δήμος Μεσολογγίου έχει μια επικινδυνότητα σε ότι αφορά τις ασθένειες που προκαλούνται από τα κουνούπια λόγω της μεγάλης ύπαρξης τέτοιων πληθυσμών, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πριν από λίγο καιρό παρατηρήθηκε και κρούσμα ελονοσίας.
Πηγή:εφημερίδα Αιχμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.