Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Αιτωλικό: Σοβαρά επεισόδια, πυροβολισμοί και τραυματισμοί



Νέα εξαιρετικά σοβαρά επεισόδια με πυροβολισμούς και τραυματισμούς σημειώθηκαν εχθές αργά το βράδυ Παρασκευής στο Αιτωλικό ανάμεσα σε κατοίκους του Αιτωλικού και τους ρομά.Μετά τα νέα σοβαρά επεισόδια και τον καταιγισμό των…


πυροβολισμών στο σημείο, όπου οι ρομά είχαν κάνει μπλόκο, οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να είναι σε πλήρη επιφυλακή. Οι τραυματίες από τους πυροβολισμούς είναι συνολικά τρεις, ένας εκ των οποίων πιο σοβαρά, αφού πυροβολήθηκε στα πλευρά και την κοιλιακή χώρα και οδηγήθηκε στο χειρουργείο, ενώ πιθανότατα να χρειαστεί νοσηλεία του σε ΜΕΘ.

Όσο για την αστυνομία που δέχτηκε έντονες επικρίσεις από μερίδα κατοίκων επειδή δεν προχώρησε σε επέμβαση, αναμένεται να προχωρήσει το πρωί σε προσαγωγές υπόπτων ρομά, αφού ήδη έχει συλλέξει στοιχεία σε βάρος ατόμων που πυροβολούσαν. Παράλληλα δεν αποκλείεται να γίνει και επιχείρηση στον οικισμό των τσιγγάνων, αφού το Αιτωλικό παραμένουν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και δυνάμεις της ΟΠΚΕ από Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Πάτρα.

Δείτε την εικόνα που κατέγραψε το agriniopress, την ώρα που νεαρός ρομά από μπαλκόνι οικίας στο Αιτωλικό, πυροβολεί κατά πολιτών και αστυνομικών στο Αιτωλικό, την ώρα των σοβαρών επεισοδίων , κοντά στα μεσάνυχτα

Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Tα μεσάνυχτα περίπου, στο σημείο του μπλόκου των ρομά, στον δρόμο Αιτωλικό – Αστακός, φτάνουν δυνάμεις της ΟΠΚΕ και από πίσω ακολουθούν περίπου 50 άτομα, που βρίζουν και χειρονομούν κατά των ρομά.
Εκείνη την στιγμή ακούγονται συνεχείς πυροβολισμοί, που όπως φαίνεται από την εικόνα προέρχονται από μπαλκόνι μονοκατοικίας. Στο 0:25 του video ανάβει το φως στο μπαλκόνι και φαίνεται καθαρά ένας νεαρός με λευκή μπλούζα που κρατά το όπλο προτεταμένο προς τους αστυνομικούς και τους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.