Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κρούσμα του Ιού του Δυτικού Νείλου στο Αγρίνιο

50χρονος Αγρινιώτης νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του Ρίου, «ύποπτο» κρούσμα και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Ανάρρωσε και επέστρεψε σπίτι της η 18χρονη που στις αρχές του μηνός είχε προσβληθεί...

Όταν τον προηγούμενο μήνα εκδηλώθηκε στο Αιτωλικό το πρώτο κρούσμα ελονοσίας, υποστηρίξαμε πως είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί και ο ιός του Δυτικού Νείλου. Ήταν με μαθηματική ακρίβεια πως έτσι θα γίνει, αφού στην πραγματικότητα η πολιτεία αδιαφόρησε πλήρως, αγνόησε τις υποδείξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ που έγκαιρα, όπως αποκλειστικά η «Συνείδηση» είχε αποκαλύψει στις 22 Ιουνίου, είχε προειδοποιήσει κατατάσσοντας το νομό μας στη ζώνη επικινδυνότητας 1, αγνόησε τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας που τεκμηριωμένα παρουσίασε το όλο πρόβλημα ζητώντας τη λήψη προληπτικών μέτρων, αγνόησε και το μπαράζ των δικών μας δημοσιευμάτων. Και δεν ήταν οικονομικό το πρόβλημα. Σε άλλες περιοχές, ακόμη και σε λιγότερο ή καθόλου επίφοβες, με βάση το χάρτη επικινδυνότητας του ΚΕΕΛΠΝΟ, διατέθηκαν… εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στην Αιτ/νία αντίθετα… ούτε δεκάρα. Μεμονωμένα κάποιοι δήμοι προσπάθησαν να περιορίσουν το πρόβλημα, όταν ήδη ήταν αργά, όταν δηλαδή οι πληθυσμοί των κουνουπιών είχαν κατά εκατομμύρια (!) αναπτυχθεί, αλλά με 15.000 και με 1.500 ευρώ (…!) αποτέλεσμα ασφαλώς δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Φυσικά το κράτος καλείται σήμερα να πληρώσει υπερδεκαπλάσια ποσά για τα νοσήλια των όσων έχουν προσβληθεί, για την επιδημιολογική έρευνα, για τις φιάλες αίματος κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Σήμερα στη νευρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, στο Ρίο, νοσηλεύεται 50χρονος Αγρινιώτης, ο οποίος όμως φέρεται να δέχθηκε το τσίμπημα του κουνουπιού στην περιοχή του Αγγελοκάστρου – Λυσιμαχίας, όπου εργαζόταν. Η κατάστασή του θεωρείται δύσκολη, οι γιατροί όμως είναι αισιόδοξοι και δίνουν τη μάχη για να αποτραπεί το ενδεχόμενο κάποιου μόνιμου προβλήματος. Την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου έχει εισαχθεί κάτοικος του Αγ. Γεωργίου Μεσολογγίου, που χαρακτηρίζεται ως «ύποπτο κρούσμα». Ο εν λόγω ασθενής έχει όλα τα συμπτώματα, οι εργαστηριακές εξετάσεις όμως δεν έχουν ακόμη εκδοθεί. Όσο για την 18χρονη απ’ το Μεσολόγγι – Αιτωλικό που προ ημερών είχε νοσήσει, είναι πλέον καλά στην υγεία της και έχει επιστρέψει στο σπίτι της.
Ο κίνδυνος εμφάνισης και νέων κρουσμάτων παραμένει βεβαίως και είναι μεγάλος. Και δεδομένου ότι η πολιτεία έχει πλήρως αδιαφορήσει, για τους κατοίκους της Αιτ/νίας τουλάχιστον, οι πολίτες καλούνται μόνοι τους να λάβουν κάθε ενδεικνυόμενο μέτρο αυτοπροστασίας.

πηγή:Εφημερίδα "Συνείδηση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.