Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Εντυπωσιακές φωτογραφίες επιλεγμένες από τη NASA

Κατά καιρούς έχουμε δει πλήθος φωτογραφιών και εικόνων από το σύμπαν.
Η NASA είναι ένας από τους φορείς που μας εξασφαλίζουν «κλεφτές» ματιές στον κόσμο που μας περιβάλει με τον εξοπλισμό που διαθέτει και τα προγράμματα που διοργανώνει.




Επιπλέον, η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, κάθε μέρα επιλέγει και παρουσιάζει στον επίσημο ιστότοπό της και μια διαφορετική εικόνα που ονομάζει «Φωτογραφία της Ημέρας». Πρόκειται συνήθως για φωτογραφίες του διαστήματος, από γαλαξίες, πλανήτες και άλλα ουράνια σώματα. Ορισμένες φορές, έχουν επιλεχθεί σαν «Φωτογραφία της Ημέρας» εικόνες του πλανήτη μας καθώς και πορτραίτα διάσημων επιστημόνων.

Οι εικόνες αυτές είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, ενώ συνοδεύονται και από μια μικρή περιγραφή από αστροφυσικό.

Δείτε 10 από τις πλέον εντυπωσιακές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.



Το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός άστρου στον αστερισμό του Κύκνου πριν από 15.000 χρόνια.



Ομάδα αστεριών στο νεφέλωμα Rosette.



Μια ιδέα για το μέγεθος του Δία, μας δίνει η παραπάνω φωτογραφία που απεικονίζει τη Ιω, τον τρίτο μεγαλύτερο δορυφόρο του πλανήτης, με φόντο τον ίδιο.



Μια από τις διασημότερες εικόνες της δεκαετίας του ’90. Η λήψη από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble απεικονίζει περιοχή εξάτμιση αερίου (evaporating gas globule).



Το Νεφέλωμα «Μπούμερανγκ».



Έκρηξη άσπρου νάνου στην περιοχή RS Oph.



Ο σπειροειδής γαλαξίας NGC 4038 μετατρέπεται σε αστρική σκόνη.



Ο γαλαξίας Bubble ή αλλιώς NGC 7635.



Απεικόνιση με ακτίνες Χ του Cat's Eye Nebula.



Στις πιο εντυπωσιακές εικόνες του πλανήτη μας, συνήθως συγκαταλέγονται αυτές που απεικονίζουν το πιο μαγευτικό ίσως φαινόμενο: αυτό του Σέλας.

Οι φωτογραφίες που το «αιχμαλωτίζουν», κυριαρχούν στις ««Φωτογραφία της Ημέρας». Δείτε ορισμένες από αυτές.













πηγή :newsbest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.