Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ανακοινώνεται άμεσα η δημιουργία φυλακών στην Αιτωλοακαρανία

Ανακοινώνεται άμεσα η δημιουργία φυλακών στην Αιτωλοακαρανία Με προσωπικές ενέργειες του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη

Με προσωπικές ενέργειες του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, πρόκειται να ανακοινωθεί η δημιουργία φυλακών στην Αιτωλ/νία, μετά την αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού του Υπουργείου Δικαιοσύνης
Με προσωπικές ενέργειες του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη η αναθεώρηση αυτή του χωροταξικού σχεδιασμού για τα σωφρονιστικά καταστήματα, προβλέπει και την δημιουργία ενός σωφρονιστικού καταστήματος στην Αιτωλ/νία. Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα και από εκεί και πέρα προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής με την συμμετοχή φορέων του νομού, για τα ακίνητα  που μπορούν να αξιοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση .
Ήδη,  Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει κάνει κάποιες αυτοψίες στην νομό και υπάρχουν κτίρια που έχουν προκριθεί, αλλά είναι νωρίς ακόμη για τέτοιες ανακοινώσεις.

Διπλάσιες οι αρμοδιότητες Καραγκούνη

Από  εκεί  και πέρα, κύκλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σχολίασαν σήμερα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, που «θέλουν» τον κ. Καραγκούνη να έχει περιορισμένες αρμοδιότητες. Αυτό σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει, αφού ο κ. Καραγκούνης, δεν έχει μόνον όλες τις αρμοδιότητες των προκατόχων του κ. Κατσιφάρα και Πεταλωτή, όπως προκύπτει από τα σχετικά ΦΕΚ (δηλαδή την σωφρονιστική πολιτική) αλλά παράλληλα είναι και υπεύθυνος για όλο το ΕΣΠΑ του Υπουργείου και για την αξιοποίηση ποσού που υπερβαίνει τα 100 εκατομ. ευρώ , προϋπολογισμός  που αναμένεται μάλιστα να διευρυνθεί με ακόμη μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.