Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Εστία μολύνσεως το παλιό νοσοκομείο Χατζηκώστα

Σε χώρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών έχουν μετατραπεί οι άδειοι και ερειπωμένοι χώροι στο παλιό Νοσοκομείο Χατζηκώστα στο Μεσολόγγι θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγιεινή των κατοίκων.
Αλλοδαποί "συχνάζουν" στο χώρο του παλιού νοσοκομείου ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες, μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα σε αυτό και σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων κάνουν χρήση αλλά και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Πριν από λίγα χρόνια, μια πυρκαγιά που είχε προκληθεί στο χώρο, είχε αναδείξει τα παράνομα κυκλώματα δουλεμπορίας που εκμεταλλεύονταν τους επαίτες, τους οποίους κάποιοι υποχρέωναν να διαμένουν στο Παλαιό Χατζηκώστα. Από τότε ελάχιστα άλλαξαν και ουδείς ενεργοποιήθηκε προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου που παραμένει στην κυριολεξία παρατημένος.
Η ευθύνη για το χώρο ανήκει στη διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, η οποία μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι, δεν έχει κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου. Έτσι λοιπόν, εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας που συνεχίζει να δείχνει η διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ο χώρος έχει μετατραπεί σε πραγματικό αχούρι και εστία μόλυνσης για τη γύρω περιοχή, συνθέτοντας μια κατάπτυστη κατάσταση για δημόσιο κτίριο.
Εξαίρεση αποτελεί ο κοινωνικός αυτοδιαχειριζόμενος χώρος της “Αντιβίωσης” τα μέλη της οποίας από μόνα τους έχουν εξωραΐσει και έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του κτιρίου στο οποίο διαμένουν. Όμως στα διπλανά κτίρια, όταν πέφτει το σκοτάδι η ανομία και η παρανομία καλά κρατούν.
Το φαινόμενο είναι γνωστό στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες γνωρίζουν πως σε συγκεκριμένα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Παλαιού Χατζηκώστα γίνεται εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο.
πηγη:new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.