Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Έξοδος Πάσχα:Tα επικίνδυνα σημεία-Καρμανιόλες οι εθνικές της Δυτικής Ελλάδας

Πού χρειάζεται οι οδηγοί να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί


Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν οι οδηγοί που εκδράμουν και το φετεινό Πάσχα, προκειμένου να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα στην άσφαλτο.Η ΕΛ.ΑΣ. στον χάρτη της προειδοποιεί για τα επικίμδυνα σημεία και πολλά εξ αυτών βρίσκονται σε εθνικές οδούς της Δυτικής Ελλάδας, στις οποίες καθημερινά σχεδόν θρηνούμε θύματα.Συγκεκριμένα:

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ολόκληρο το τμήμα από Κόρινθο μέχρι Πάτρα είναι προβληματικό λόγω έργων, ωστόσο με μικρή ταχύτητα και υπομονή όλα θα πάνε καλά.Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή αν κινηθείτε προς Καλαμάτα από το 152 ως το 157 της Τριπόλεως Καλαμάτας σημειώνονται τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία.Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν και όσοι κινούνται στο Νομό Ηλείας, τόσο στο τμήμα από το 41 ως το 43χλμ της Πύργου-Πατρών όσο και στο ύψος του 57χλμ στην Πύργου Κυπαρισσίας.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


Προσοχή από το 6ο ως το 10ο χλμ της Αντιρρίου Ιωαννίνων, οι στροφές στην Παλιοβούνα είναι από τα πιο επικίνδυνα σημεία όλου του εθνικού οδικού δικτύου.

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στα όρια του νομού Άρτας από το 119 ως το 127χλμ κοντά στο παραθαλάσσιο χωριό Μενίδι οι απανωτές στροφές κάνουν πολλούς να επιχειρούν παράνομες προσπεράσεις δείξετε ιδιαίτερη προσοχή και οπλιστείτε με υπομονή.
Μπαίνοντας στο νομό Ιωαννίνων από το τούνελ μέχρι το Χάνι Τερόβου οι μικρές ευθείες ξεγελάνε πολλούς που επιχειρούν προσπέραση στο στενό και κακό δρόμο.

ΣΤΕΡΕΑ

Ο δρόμος είναι καλός και έτσι πολλοί κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Από το το 188 ως το 205 στο Λαμπίρι σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία.
Έργα ή ο δρόμος που ακόμη δεν έχει τελειώσει το πέταλο του Μαλιακού και σημεία χωρίς νησίδα συνθέτουν το σκηνικό από το 216 ως το 260 της ΠΑΘΕ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ιδιαίτερα επικίνδυνος είναι ο δρόμος για όσους θελήσουν να κινηθούν από Θεσσαλία προς Ήπειρο μέσω της παλιάς (και μόνης) οδού από Τρίκαλα, Καλαμπάκα προς της Εγνατία. Ουσιαστικά σε όλο το μήκος από Καλαμπάκα ως Παναγιά οι οδηγοί πρέπει να έχουν τεταμένη της προσοχή τους.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Μπορεί η βόρεια Ελλάδα να διαθέτει λόγω Εγνατίας ένα πολύ καλό δίκτυο, δεν συμβαίνει το ίδιο με το νομό Χαλκιδικής. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε όλο το μήκος της εθνικής Μουδανιών-Κασσάνδρε.

ΓΕΝΙΚΑ:

Αυξημένη είναι από το πρωίη έξοδος στοεθνικόοδικό δίκτυο καθώς οι εκδρομείς τους Πάσχα φεύγουν κατά κύματα για να περάσουν τις μέρες της Ανάστασης στην περιφέρεια. Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στην Πατρών – Κορίνθου, όπου χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς λόγω των έργων.

Η έξοδος των εκδρομέων από την Αθήνα έχει ξεκινήσει από χθες, αν και είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι. Χθες Μ. Τετάρτη από τα διόδια του Ζευγολατιού πέρασαν περί τα 18.800 οχήματα, συγκριτικά λιγότερα σε σχέση με πέρσι κατά 5%. Αυτή την ώρα η κίνηση στην Πατρών – Κορίνθου με κατεύθυνση την Πάτρα είναι αυξημένη, καθώς από το Ζευγολατιό περνούν 1200 οχήματα την ώρα.
Πέρσι, τη Μεγάλη Πέμπτη είχαν περάσει από το Ζευγολατιό γύρω στα 32 χιλιάδες οχήματα και τόσα – σύμφωνα με τους ρυθμούς της κίνησης – υπολογίζεται ότι διέλθουν και φέτος.
Τα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό δίκτυο είναι ιδιαίτερα αυξημένα, ήδη από χθες. Οχήματα της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, περιπολούν διαρκώς προκείμενου να βεβαιώνουν επί τόπου τις όποιες τροχαίες παραβάσεις.
Η ροή των οχημάτων αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, ενώ το μεγάλο κύμα των εκδρομέων θα υπάρξει αύριο Μεγάλη Παρασκευή.
Ο διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων κ. Διαμαντόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στο thebest.gr ζήτησε από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στην Πατρών – Κορίνθου υπάρχουν δέκα ζώνες έργων, και να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, τηρώντας όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
Χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στον συγκεκριμένο δρόμο είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μόλις μέρες, στην Εθνική μας καρμανιόλα (Πύργος-Κόρινθος) έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε συμπολίτες μας. Τελευταίο θύμα ένα 31χρονος από τον Πύργο της Ηλείας ο οποίος σκοτώθηκε χθες το μεσημέρι σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο ύψος του Βουπρασίου.
Ο κ. Διαμαντόπουλος κάλεσε επίσης όσους αναχωρήσουν από το σπίτι τους, πριν ξεκινήσουν να ελέγξουν το ρεζερβουάρ τους, καθώς σημειώνονται πολλά περιστατικά οδηγών που ξεμένουν από βενζίνη μέσα στις ζώνες των έργων προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας.

 ΠΗΓΗ:thebest.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.