Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των μετρήσεων, που είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (www.eeae.gr).


Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ΕΕΑΕ, ανακοίνωσε πως εξαιρετικά μικρές συγκεντρώσεις ραδιενέργειας, οι οποίες δεν ενέχουν κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον, εξακολουθούν να ανιχνεύονται σε δείγματα προερχόμενα από την πλήρη περιβαλλοντική αλυσίδα, αέρας, νερό της βροχής, χόρτα, γάλα και κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Σύμφωνα με την ΕΕΑΕ, στο διάστημα από 24 Μαρτίου έως 10 Απριλίου, τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν σε περιβαλλοντικά δείγματα, παρουσίασαν διακυμάνσεις, παραμένοντας, σε κάθε περίπτωση, πολύ κάτω από τα επιτρεπτά όρια ασφαλείας. Εξαιτίας των πολύ χαμηλών ποσοτήτων ραδιενέργειας, επισημαίνεται, δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας, όπως αυτά καταγράφονται από τους σταθμούς έγκαιρης ειδοποίησης του τηλεμετρικού δικτύου ελέγχου ραδιενέργειας περιβάλλοντος.

Οι λεπτομερείς εργαστηριακές μετρήσεις των περιβαλλοντικών δειγμάτων πραγματοποιούνται από την ΕΕΑΕ μαζί με το Δίκτυο των Συνεργαζομένων Εργαστηρίων, και ειδικότερα το Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", το Εργαστήριο του Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Πυρηνικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των μετρήσεων, που είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (www.eeae.gr), έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως στην ΕΕ και τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ΔΟΑΕ, πρακτική που ακολουθούν και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΕΕΑΕ είχε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της πέμπτης Απολογιστικής Συνεδρίασης της Διεθνούς Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Βιέννη, από τις 4 έως τις 14 Απριλίου 2011, να παρουσιάσει συνολικά τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν στη χώρα μας μετά το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, αλλά και να ενημερωθεί για τις αντίστοιχες δράσεις άλων χωρών.

πηγη: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.