Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΤΑΤΤΟΥΑΖ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΠΟΡ ΟΛΩΝ...!!!

 Γιατί άραγε κάποιος να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο?
Τι είναι το ταττουάζ και απο πού προέρχεται?
έχει σχέσει με τους Έλληνες?
πόσο κοστίζει?
πονάει?
Ολα αυτά θα τα δείτε παρακάτω απλά εγω θα σας πω 2-3 πράγματα.
'Οταν έκανα το πρώτο μου tattoo έμενα τότε στο χωριό μόνιμα και δεν είχα σκοπό να φύγω ήμουν και μικρός βλέπεται,ηταν κάτι που δεν το είχαν πολλοί αλλά και να είχαν το είχαν σε μέρος που δε φένοταν,εγώ έκανα στην πλάτη και το έκριβα απο τους γονείς μου αλλά η μάνα μου το είδε και δε μου είπε τίποτα όμως,μετά απο ένα μήνα έκανα κι'άλλο στο πόδι και ώπος καταλαβαίνετε μετά απο τόσα χρόνια είμαι σχεδόν γεμάτος ,έχω παντού,πόδια-χέρια-κοιλιά-πλάτη-λαιμό και όπου βάζει ο νούς σας.....


Εκείνο τον καιρό φορούσα και σκουλαρίκια και ήμουν το μάυρο πρόβατο του χωριού,τι ναρκωμανή με έλεγαν,τι φυλακόβιο,οτι ήθελε έλεγε ο καθένας,όποιος με έβλεπε έλεγε στο παιδί του να μην γίνει σαν εμένα και όλα αυτά κρίνοντάς με μόνο εξωτερικά οποιος όμως με ξέρει τοτε ξέρει πως τα ταττουάζ και τα σκουλαρίκια δεν εχουν να κάνουν με το χαρακτήρα του ανθρώπου,
κρινετέ με απο τα έργα μου,όχι απο τα ταττουαζ μου....!!!!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

πρώτη άποψη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ "ΤΑΤΤΟΟ" (ΤΑΤΟΥΑΖ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΚΔΟΧΕΣ:
α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΚΗ ΛΕΞΗ "ΤΑ", ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΧΤΥΠΩ"
β. ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΤΙΑΝΗ ΛΕΞΗ "TATAU", ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΣΗΜΑΔΕΥΩ"

ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ (5000 π. Χ.).ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ: ΚΑΥΚΑΣΙΟΥΣ, ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ, ΑΣΙΑΤΕΣ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΑΖ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ. Η ΤΕΧΝΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ (δέρμα+ στίγμα). Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ. ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ ΩΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
ΑΡΚΕΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΑΤΟΥΑΖ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ, ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΟΠΤΡΟ ΤΗΣ ΟΨΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Πάρτε 'ομως και μιά δεύτερη άποψη:
Πολλοί μύθοι αιωρούνται γύρω από τη μόνιμη διακόσμηση του ανθρώπινου σώματος με διάφορα σχέδια και χρώματα, που έχει τις «ρίζες» της στους πρωτόγονους λαούς. Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η δερματοστιξία και πώς επιτυγχάνεται η χάραξη του δέρματος με ανεξίτηλα σημάδια, έπειτα από την εισαγωγή χρωστικών ουσιών.
Ο όρος τατουάζ προέρχεται από τη λέξη «τατάου», η οποία στη γλώσσα των αυτοχθόνων της Ταϊτής σημαίνει συνήθεια. Πράγματι, διάφορες φυλές, στο παρελθόν, έκαναν τατουάζ στο σώμα τους, κατά τη διάρκεια τελετών μύησης, προκειμένου να δείξουν ότι το άτομο ήταν ώριμο πλέον για την κοινωνική ζωή ή για να το διακρίνουν από τις άλλες φυλές ή για να το τιμήσουν. Έτσι, με βελόνες από σκληρό αγκάθι ψαριού ή από κόκαλο και με τη βοήθεια ενός σφυριού, τρυπούσαν το δέρμα και εισήγαγαν σε αυτό τη χρωστική ουσία.
Από εκείνη την εποχή, τα πράγματα άλλαξαν αρκετές φορές. Το 1891, ο Σάμιουελ Ο' Ράιλυ κατασκεύασε την πρώτη ηλεκτρική μηχανή για τη χάραξη τατουάζ, έχοντας ως βάση ηλεκτρικό εργαλείο του Τόμας Έντισον, με το οποίο τρυπούσε χαρτί με μια βελόνα. Το εργαλείο του τατουάζ κινεί μια βελόνα -προσαρτημένη σε ειδικό ηλεκτρικό πιστόλι- πάνω-κάτω με ρυθμό αρκετών εκατοντάδων δονήσεων το λεπτό και διεισδύει στο δέρμα σε βάθος ενός χιλιοστού περίπου. Έτσι, τοποθετούνται μέσα στο δέρμα βαφές. Σήμερα, βέβαια, η σύγχρονη τεχνολογία έχει επιτρέψει και τη χρήση λέιζερ για τη δημιουργία τατουάζ.

«Πριν μερικές δεκαετίες, τατουάζ έκαναν οι τρόφιμοι φυλακής, οι ναυτικοί, οι εγκληματίες. Το τατουάζ δεν ήταν τέχνη, ήταν στίγμα. Δεν είχε καλή φήμη, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς σήμερα η μόδα το έχει απενοχοποιήσει εντελώς. Άλλωστε, πριν από 20 χρόνια, τρία μαγαζιά κάνανε τατουάζ στη Ελλάδα. Σήμερα, τα εργαστήρια που κάνουν τατουάζ ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, γιατί υπάρχουν πολλά άτομα που ενδιαφέρονται γι' αυτήν την τέχνη και ψάχνουν σε ποιο εργαστήριο και υπό ποιες προϋποθέσεις θα κάνουν το τατουάζ που επιθυμούν»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.