Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Σύλλογος Έφιππων Πενταλόφου

Ο Ιππικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου ιδρύθηκε το 2006
Ζωντανεύοντας παλιές καλές εποχές αγάπης, γλεντιού, χαράς, καλοσύνης, φιλοξενίας και «έγνοιας» του ενός για τον άλλον, συναισθήματα που διέκριναν και διακρίνουν τους Πενταλοφίτες, μια ομάδα νέων του χωρίου μας διοργάνωσε μια εντυπωσιακή εκδήλωση την δεύτερη ημέρα του Πάσχα ανήμερα του Αγίου Γεωργίου το 2006. Αυτή η εκδήλωση ήταν και το εφαλτήριο για την δημιουργία του Ιππικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου με το όνομα «Παναγία Φανερωμένη». Από κει και έπειτα κάθε χρόνο διοργανώνεται παραδοσιακή εκδήλωση όπου μέλη του συλλόγου ντυμένοι με στολές του παλιού καλού καιρού και συνοδεία παραδοσιακών οργάνων «παρελαύνουν» καβάλα στ' άλογα στο κέντρο του χωριού καταχειροκροτούμενοι από πλήθος ντόπιων και ξένων που κατακλύζουν τον κεντρικό και τους γύρω δρόμους του χωριού. Και το βράδυ!!! Γνήσιο παραδοσιακό και μοναδικό Πενταλοφίτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ζουρνάς και νταούλι σε πρώτη εκτέλεση με συνοδεία άφθονων μεζέδων στο πιάτο προσφορά του συλλόγου, καλό κρασί, τραγούδι, κέφι, χορός. Πρώτοι στο χορό τα παιδιά της παρέας οι αλογάδες (έτσι λέγονται παραδοσιακά οι καβαλάρηδες)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ  www.pentalofo.gr
Μέλη συλλόγου
Αρτινός Παναγιώτης
Αυτιά Μαρία
Κάππας Παναγιώτης
Κάππας Σπύρος
Καταπόδης Αθανάσιος
Κιτεμέ Αρετή
Κορφιάτης Παναγιώτης
Κουτρούλης Παναγιώτης
Κουτρούλης Σωτήριος
Κουτσουβέλης Αθανάσιος
Κουτσουβέλης Παναγιώτης
Λαχανάς Νικόλαος
Λυμπέριος Χρήστος
Μαζαράκης Αθανάσιος
Μαζαράκης Απόστολος
Μαζαράκης Γεώργιος
Μαζαράκης Παναγιώτης
Μοίρας Ιωάννης
Μοίρας Σπύρος
Μοίρας Χρήστος
Ξύστρας Βασίλειος
Σταυριανός Στέργιος
Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης
Τσέλικας Αλέξανδρος 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.