Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την αντίδραση των παραγωγών της Ζακύνθου συναντά η υποχρέωσή τους να καταβάλουν το ποσό των 6,15 ευρώ, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣΖ), προκειμένου να τους χορηγηθεί βεβαίωση για τις καταβληθείσες επιδοτήσεις ή ενισχύσεις ώστε να τις συμπεριλάβουν...

στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Η διαδικασία αυτή, μέχρι πέρυσι γινόταν χωρίς καμία επιβάρυνση όμως από φέτος τα πράγματα άλλαξαν.
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΣ Ζακύνθου και περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Τσιριγώτη, η διαδικασία έκδοσης των βεβαιώσεων γινόταν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και όχι από τις Ενώσεις, οι οποίες το μόνο που έκαναν ήταν να διανέμουν μόνο τα έγγραφα που είχαν παραλάβει, στους παραγωγούς.
Φέτος όμως η διαδικασία γίνεται από την ίδια την Συνεταιριστική οργάνωση και αυτό απαιτεί προσωπικό, χρόνο και επιπλέον λειτουργικά έξοδα για την εξυπηρέτηση κάθε αγρότη ξεχωριστά. Έτσι αποφασίστηκε από την ΕΑΣ Ζακύνθου οι παραγωγοί να καταβάλουν το ποσό των 5 ευρώ, συν 1,15 ευρώ που είναι ο ΦΠΑ.
Ο κ. Τσιριγώτης ωστόσο έκανε γνωστό, πως όσοι παραγωγοί δεν θέλουν να απευθυνθούν στην ΕΑΣΖ μπορούν να εκτυπώσουν μόνοι τους την βεβαίωση, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και εισάγοντας το ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης που βρίσκεται πάνω στο εκκαθαριστικό της Εφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.