Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Θα επιμείνει στην αθωότητά του ο Στρος Καν- Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 χρόνια


Σε περίπτωση που ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν ακολουθήσει τη συμβουλή των δικηγόρων και δηλώσει αθώος, τότε θα ορισθεί τακτική δικάσιμος και αμιγές ορκωτό Δικαστήριο δώδεκα λαϊκών Δικαστών (ενόρκων) θα είναι αυτό που θα αποφανθεί επί της ποινής, η οποία σε περίπτωση ενοχής ενδέχεται να φθάσει και τα 20 χρόνια. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή παραδεχθεί την ενοχή του για τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και ομηρείας, τότε θα επέλθει μία συμφωνία ανάμεσα στην εισαγγελία και τους δικηγόρους του με σαφώς ευνοϊκότερους όρους.
Από στιγμή σε στιγμή θα βρεθεί ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του πρόκειται να αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.
Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομονίκ Στρος-Καν αρνείται όλες τις κατηγορίες που τού απαγγέλθηκαν και θα δηλώσει αθώος, τόνισε ο δικηγόρος του στην Ουάσινγκτον Ουίλιαμ Τέιλορ.
Ο αμερικανός δικηγόρος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο επί της διαδικασίας.
Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία εις βάρος μίας 32χρονης καμαριέρας του πολυτελούς ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την αστυνομία ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έχει διπλωματική ασυλία. Το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης επισύρει ποινή ως και 20 χρόνια όπως και η απόπειρα βιασμού. Η ομηρία επισύρει ποινή φυλάκισης από 3 ως 5 χρόνια.
Η είδηση της κινηματογραφικής σύλληψης του Στρος Καν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στις αγορές,όσο και στη Γαλλία καθώς ήταν η τελευταία ελπίδα των γάλλων Σοσιαλιστών να κερδίσουν τις εκλογές του 2012. Προηγείτο κατά κράτος έναντι του Σαρκοζί στις δημοσκοπήσεις και αναμενόταν να δηλώσει την υποψηφιότητά του στα τέλη Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.