Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία πίστας F1 στην Αχαΐα

Πράσινο φως από το υπουργείο Ανάπτυξης

Το πράσινο φως για την υλοποίηση επένδυσης που αφορά στη δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών αυτοκινήτων F1, μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike, καθώς και πρωταθλήματος καρτ, έδωσε σήμερα το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.» είναι ύψους 94.6 εκ. ευρώ και θα επιχορηγηθεί σε ποσοστό 30,57%, δηλαδή κατά 28,92 εκατ.

Η επένδυση θα γίνει σε έκταση επιφάνειας 928.5 στρεμμάτων, κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας- Βαλμαντούρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, προβλέπεται να δημιουργηθούν 497 νέες θέσεις εργασίας και σημαντικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Μετά την έγκριση από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, απαιτείται κύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης από τη Βουλή.

πηγή:newsbest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.