Κυριακή 29 Μαΐου 2011

«Πουλήστε τα όλα» λένε 9 στους 10 Έλληνες

Σύμφωνα με έρευνα της Kάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, η απαξίωση του δημόσιου τομέα προκύπτει και από τα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων που ελέγχονται μερικώς ή εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση, όπως η ΔΕΗ, και οι αστικές συγκοινωνίες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι 9 στους 10 πολίτες ζητάνε «διαζύγιο» από το Δημόσιο, με το 88% να έχει αρνητική γνώμη για το δημόσιο τομέα στη χώρα μας, ενώ το 65% πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να εξυγιάνει το Δημόσιο τα επόμενα χρόνια

Το 62,7% υποστηρίζει ότι το Δημόσιο αποτελεί εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη και το 82,1% ότι «κυρίως εμπόδισε» την ανάπτυξη κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

Επιπλέον, απαντώντας στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους ώστε να μειωθεί το έλλειμμα και το χρέος, το 25,4% απαντά «μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.