Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Η απογραφή η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 15 μέρες και θα συγκεντρώσει δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ: Μέσα από μία διαδικασία που δεν απαιτεί περισσότερα από 25 λεπτά της ώρας, οι πολίτες θα απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις της...
Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους και την κατάσταση της απασχόλησής τους.
Οι πολίτες οι οποίοι θα προσμετρηθούν στον μόνιμο πληθυσμό μίας περιοχής, είναι αυτοί οι οποίοι κατοικούν εκεί για περισσότερο από ένα χρόνο. Θα πρέπει να γνωρίζουν το έτος κατασκευής και το εμβαδόν της κατοικίας τους, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης. Δεν θα ζητηθεί κανένα πιστοποιητικό νομιμότητας και δεν θα τεθεί κανένα ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα του ακινήτου.
Για πρώτη φορά, δεν θα χρειαστεί να παραβρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι την ημέρα της απογραφής, καθώς πληροφορίες μπορούν να δοθούν από ένα μέλος,
Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν στη διαδικασία για τους αστέγους, τους Ρομά και τους μετανάστες. Η απογραφή θα γίνει στη γλώσσα τους παρουσία συνοδού, μέλους της κοινότητας τους, ενώ δεν θα χρειαστεί να παρουσιάσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο της νομιμότητάς τους.
Τα στοιχεία είναι εμπιστευτικά και προφυλάσσονται από το στατιστικό απόρρητο. Κάθε απογραφέας θα φέρει κονκάρδα με το ειδικό σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, το όνομά του, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη του. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την ΕΛΣΤΑΤ στα 213 135 2138-40.
Εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.