Με δικαιολογία την εξυγίανση
Το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών προτείνει αυτή την λύση με στόχο την εξοικονόμηση υλικών και ανθρώπινων πόρων, αλλά και για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος ελέγχων.
Έτσι η επιτροπή προτείνει να μείνουν μόνο 75 ΔΟΥ σε ολόκληρη την Ελλάδα, από 288 που λειτουργούν σήμερα.
Σύμφωνα με τα επί μέρους στοιχεία που διέρρευσαν από το πόρισμα, προτείνεται το κλείσιμο να γίνει σταδιακά και να υλοποιηθεί μέχρι τέλος του 2012, οπότε στην Ελλάδα θα μείνουν 213 ΔΟΥ λιγότερες.
Η επιτροπή προτείνει να λειτουργεί μία εφορία σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα της χώρας, με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχουν περισσότερες.
Ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τις ΔΟΥ Πάτρας και ποιες από αυτές θα μείνουν η θα συγχωνευτούν.
Η επιτροπή, επίσης προτείνει και εσωτερική αναδιοργάνωση των εφοριών, καθώς και τη μεταφορά πολλών λειτουργιών, στα ΚΕΠ, ώστε προοπτικά οι ΔΟΥ να μην έχουν πολλές συναλλαγές με τους φορολογούμενους.
Η επιτροπή προτείνει και την άμεση κατάργησή των εξής μικρών ΔΟΥ: Δημητσάνας, Κροκέων, Ύδρας, Αρεόπολης, Ανδρίτσαινας, Πάργας, Δερβενίου, Κλειτορίας, Τροπαίων, Σπετσών, Λιδωρικίου, Καλαβρύτων, Μετσόβου, Πλωμαρίου, Φιλιατρών, Μηθύμνης, Κόνιτσας, Θέρμου, Λεωνιδίου, Ακράτας, Νεάπολης Κρήτης, Δεσκάτης, Ληξουρίου, Βάρδας Ηλείας, Νεαπόλεως Βοίου, Γυθείου, Περάματος Ρεθύμνου και Θεσπρωτικού Πρέβεζας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.