Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Αστυνομικοί υπάλληλοι: "Η Αιτωλοακαρνανία είναι αδύνατο να αστυνομευθεί με αυτό τον τρόπο"

 
 
 
Eπιστολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ:
Επιστολή απέστειλαν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.Στην αιχμηρή αυτή επιστολή τους τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας αναφέρουν:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, συζήτησε και ομόφωνα αποφάσισε να απευθυνθεί με την παρούσα επιστολή του προς εσάς.

Εκφράζουμε τον προβληματισμό και την δυσαρέσκειά μας, διότι για μία ακόμη φορά αναζητούνται λύσεις από την Αιτωλ/νία, μία περιοχή που όπως γνωρίζετε, υπάρχει συνολικά έξαρση της εγκληματικότητας... Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναδείξουμε ότι, τα συσσωρευμένα από χρόνια λάθη και παραλήψεις, κατά την εκτίμηση μας, της διοίκησης και της πολιτείας, καλύπτουν, οι φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού ανεξάρτητα από τη θέση ευθύνης και το βαθμό.

Στην Προσπάθειά μας αυτή δεν αρνούμαστε την κριτική αλλά την επιζητούμε με κύριο στόχο να βελτιωθούμε και παράλληλα να καταφέρουμε να ανατραπούν αναχρονιστικές ιδέες και συμπεριφορές που τόσο έχουν στοιχήσει στην κοινωνία στο παρελθόν.

Εμείς, ως συνδικαλιστικό όργανο, έχουμε προτάσεις και κατά καιρούς τις έχουμε καταθέσει. Τονίζουμε ότι η ένωση μας, διαχρονικά, αγωνίζεται για μια Αστυνομία σύγχρονη, Δημοκρατική που σέβεται και προστατεύει τον Πολίτη μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Θέτουμε όμως τους εξής προβληματισμούς:

Πως μπορούμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών;
Ποιες είναι οι συμπεριφορές που πρέπει συνολικά να ανατρέψουμε;

Κύριε Αρχηγέ,

Με την παρούσα επιστολή μας, διαμαρτυρόμαστε διότι από την ήδη ελλειμματική δύναμη των υπηρεσιών μας, μετακινούνται δυνάμεις στην Αττική, αφήνοντας την μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα, σε έκταση της χώρας, με ελλείψεις και αρκετά συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία κατά την εκτίμηση μας έχουν να κάνουν με κακές επιλογές συνολικά της διοίκησης στο παρελθόν, τόσο στον τομέα της αστυνόμευσης, αλλά και στον τομέα της σωστής αξιολόγησης και της ορθής κατανομής της δύναμης.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας

Για τις περιπολίες με μόνο ένα αστυνομικό, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια αστυνομικών και πολιτών.

Για τις άσκοπες μετακινήσεις, όπου υπάρχουν, που ως συνέπεια έχει την καταπόνηση του προσωπικού και την απορρύθμιση του οικογενειακού Προγραμματισμού.

Για τις περικοπές δαπανών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για τα πεπαλαιωμένα περιπολικά οχήματα των 500 & 600.000 χιλιομέτρων, με τα οποία καλούμαστε να κάνουμε περιπολίες.

Για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών η οποία καθυστερεί.

Για τις μεγάλες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, σε υλικοτεχνική υποδομή, οχήματα και σύγχρονες υποδομές.

Διερωτόμαστε

Πως θα ανταπεξέλθει η ελλειμματική δύναμη μας, στις συνεχώς αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης της περιοχής μας;

Πως καθημερινά θα ενισχυθεί το Α.Τ. Βόνιτσας με το αεροδρόμιο του Ακτίου;

Πως οι Υπηρεσίες, με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουν, που καλούνται σε 24ωρη βάση να εκτελούν περιπολίες, θα ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις τους;

Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας διότι ορισμένοι Υπηρεσιακοί παράγοντες στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν ανταποκρίνονται στις κατ’ επανάληψη εκκλήσεις μας, προς επίλυση των δίκαιων Aιτημάτων - Προβλημάτων που θέτουμε.

Μάλιστα, για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων έχουμε κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να έρθουμε σε επικοινωνία με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να καταστεί αυτό εφικτό για λόγους που εμείς δεν γνωρίζουμε.

Ευελπιστούμε στην παρέμβασή σας, αφού λάβετε υπόψη και την παρούσα επιστολή μας και στην συνολική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αρχής γενομένης από τις μετακινήσεις που τόσο καταπονούν το προσωπικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.