Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Φοβούνται μην επαναληφθεί το φιάσκο του Αστακού στο Ελληνικό

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, από κορυφαίους υπουργούς μάλιστα, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού,

παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του δημοσιεύματος της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” που έκανε λόγο για εμπλοκή λόγω της συμμετοχής του Χ. Αθεμπίγιο σε εταιρεία που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι το Μαξίμου φοβάται ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο απομακρύνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ.

Το “φάντασμα” του Αστακού πλανάται πάνω απ' το Ελληνικό λένε κάποιοι που μετρούν τους μήνες απ' τις πρώτες εξαγγελίες για ενδιαφέρον από την πλευρά του Κατάρ και αναρωτιούνται γιατί ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε στην πράξη.

Η εφημερίδα επανέρχεται στο θέμα και κάνει λόγο για εμπλοκή της επένδυσης σε επίπεδο Ε.Ε. καθώς το κοινοτικό πλαίσιο είναι σαφές και απαγορεύει τις απευθείεας αναθέσεις, όπως προβλέπει το μνημόνιο που έχει υπογράψει η Ελλάδα με το Κατάρ.

Γίνεται λόγος για έρευνα από μέρους της Ε.Ε. για να διερευνηθεί κατά πόσο η σύμβαση μπορεί να είναι καταχρηστική, την ώρα που στελέχη της Κυβέρνησης τόνιζαν από την πρώτη στιγμή ότι το Κατάρ έχει τον πρώτο λόγο αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει σχετική διακρατική συμφωνία.

Από χθες ωστόσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Χάρης Παμπούκης διέψευδαν κατηγορηματικά
ότι υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο επενδυτικό πρόγραμμα τονίζοντας ότι το Κατάρ δεν είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος...
πηγή:newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.