Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Απαγορεύεται η συλλογή οστρακοειδών από τον Αμβρακικό

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνονται τα εξής...
«Με αφορμή το γεγονός ότι την περίοδο των εορτών της Αποκριάς και ειδικότερα κατά την Καθαρά Δευτέρα (αλλά και κατά τη διάρκεια της νηστείας που

ακολουθεί), εθιμοτυπικά καταναλώνονται μύδια και διάφορα άλλα οστρακοειδή, ενημερώνουμε, ότι απαγορεύεται η ελεύθερη συλλογή οστρακοειδών από την περιοχή του Αμβρακικού κόλπου στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, αφενός μεν γιατί δεν υπάρχει καθορισμός ζώνης και αφ’ ετέρου σύμφωνα με το Π.Δ. 227/2003 απαγορεύεται η συλλογή μυδιών από 1ης Νοεμβρίου κάθε έτους μέχρι 31ης Μαρτίου του επομένου έτους. Με βάσει τα ανωτέρω, οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθεύονται μύδια που προέρχονται από οργανωμένες οστρακοκαλλιέργειες και τα οποία συνοδεύονται από παραστατικά έγγραφα ότι έχουν περάσει από κέντρο αποστολής, που είναι εγκεκριμένη εγκατάσταση και παρέχει εγγυήσεις ότι έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι και είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επιπλέον, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν να αγοράζουν μύδια και άλλα οστρακοειδή των οποίων τα κελύφη είναι κλειστά, δηλαδή τα όστρακα πρέπει να είναι ζωντανά και κατά τη διάνοιξή τους το ενδοθυρικό υγρό να είναι διαυγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.