Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

"Έφυγε" ο τ. βουλευτής Αιτ/νιας Ανδρέας Καραγκούνης - Την Τρίτη στη Βόνιτσα η κηδεία του

"Έφυγε" ο τ. βουλευτής Αιτ/νιας Ανδρέας Καραγκούνης - Την Τρίτη στη Βόνιτσα η κηδεία του Σε ηλικία 69 ετώνΣε ηλικία 69 ετών



Ο Ανδρέας Καραγκούνης τ. βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υφυπουργός Γεωργίας "έφυγε"  χθες το απόγευμα, σε ηλικία 69 ετών. Η κηδεία του 69χρονου πολιτικού θα γίνει αύριο  Τρίτη στην γενέτειρα του, την  Βόνιτσα.
Ο Ανδρέας Καραγκούνης γεννήθηκε στη Βόνιτσα τον Αύγουστο του 1943. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου (1979 – 1986). Το 1982 εξελέγη πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Ήταν αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και στις ΗΠΑ (National Institute of Health, Bethesda)

Από το 1985 έως το 1988 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ μετά το 2000 είχε διατελέσει διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αθηνών.

Ήταν έγγαμος με την Παναγιώτα Χριστοδούλου και πατέρας πέντε υιών. Την περίοδο 1963 - 1967 ήταν μέλος της Νεολαίας της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης (Ε.Ρ.Ε.). Το 1974 έγινε μέλος της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (O.Ν.ΝΕ.Δ.) και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (Ε.Ι.Ν.Α.Π.).

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στην Αιτωλοακαρνανία, εξελέγη βουλευτής  Αιτωλοακαρνανίας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου 1989, στις εκλογές του 1990, του 1993 και του 1996 και στις εκλογές του 2004. Διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας από 3.12.92 έως 12.10.93 της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
ΠηγήBestNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.